Nieuws

Gemeente Purmerend en ontwikkelcombinatie KWO geven startsein bouw Klein Where in Purmerend

In totaal realiseert de ontwikkelcombinatie in deze fase 58 woningen, waarvan er 44 zijn verkocht.


PURMEREND – In aanwezigheid van wethouder Hans Krieger van de gemeente Purmerend vierde de ontwikkelcombinatie KWO (Klein Where Ontwikkeling), een samenwerkingsverband van Linden Groep en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, de start bouw van de eerste woningen op het voormalige bedrijventerrein aan de Where in Purmerend. De hele gebiedstransformatie bestaat uit circa 125 woningen.

Officiële handeling

De start bouw is op 17 januari gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen op de bouwlocatie. Wethouder Hans Krieger, Jan van der Linden, directeur van Lindengroep en Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest, gaven samen met hulp van de jongste bewoners symbolisch het startsein voor de bouw door een knop in te drukken die het vuurwerk activeerde.

Wethouder Hans Krieger: ‘De gemeente vindt het belangrijk dit gebied tot woonwijk om te vormen. We hebben in Purmerend een groot tekort aan woningen en weinig plek waar nog gebouwd kan worden. Hier is wel zo’n plek: dicht bij het centrum, naast het groene Leeghwaterpark en aan het water. Er komen woningen voor heel diverse doelgroepen. Ik weet zeker dat Purmerenders hier met plezier gaan wonen.’

Klein Where

Het bedrijventerrein De Where ligt op de kruising van de Where en de Purmerringvaart. Het gebied biedt veel woonkwaliteit door de bijzondere ligging aan het water en in het groen. Bovendien ligt Klein Where vlakbij de binnenstad van Purmerend. Er is veel aandacht voor duurzaamheid in Klein Where. De nieuwbouwwoningen krijgen allemaal stadsverwarming. Daarnaast wordt het regenwater zo veel mogelijk in het gebied opgeslagen en is met het Hoogheemraadschap een groenplan gemaakt. Fase 1 omvat 22 rug-aan-rug woningen, 23 hofwoningen, negen dijkwoningen en vier twee-onder-een-kapwoningen. De woningen zijn ontworpen door Mulleners & Mulleners Architecten. De realisatie is in handen van BAM Wonen. Koopsommen liggen tussen € 180.000,- en € 489.500,-. Er komen circa 125 woningen in een dorpse setting. De woningen worden gefaseerd ontwikkeld en gebouwd. In het eerste kwartaal van 2018 start de verkoop van de tweede fase.

Meer informatie: www.kleinwhere.nl

Vorig bericht Van Lanschot Participaties verder als Bolster
Volgend artikel Provincie investeert 69 miljoen euro

Nu op WijNoordHolland