Nieuws

Gemeentes Opmeer en Enkhuizen nu ook over op de Inkoop app

DTT heeft in 2019 samen met de gemeente Medemblik een Progressive Web App (PWA) ontwikkeld.


Deze app is ontwikkeld om het inkoop- en aanbestedingsproces sneller en laagdrempeliger te maken voor budgethouders. De gemeente Opmeer en de SED organisatie sluiten zich nu ook aan.

Doelmatige inkoop

Het succes van de PWA voor de gemeente Medemblik is terug te zien in de positieve resultaten.

Minke Jellema, Inkoopadviseur gemeente Medemblik:
“Waar het team Inkoopadvies voorheen ongeveer zes startformulieren per jaar binnen kreeg, hebben we midden in de zomervakantie in twee maanden tijd maar liefst 22 startformulieren ontvangen.â€

Waar de app vooral in uitspringt is de doelmatige inkoop. Bij vrijwel alle vragen zit een uitlegveld met daarin een uitleg over wat met de vraag wordt bedoeld en waarom het belangrijk is om hierover na te denken. Hierdoor weten de inkoopadviseurs veel beter wat er speelt en denken de budgethouders vooraf na over bepaalde aspecten.

Uitrol naar de gemeente Opmeer en de SED organisatie

Het enthousiasme van de gemeente Medemblik over de inkoop- en aanbesteding PWA heeft ook de interesse gewekt bij de gemeente Opmeer en de SED organisatie (de gemeente Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland). Deze gemeentes zullen worden aangesloten op de reeds bestaande inkoop app. Op basis van de e-mail extensie zal de gemeente worden herkend en zodoende komt de aanvraag bij de juiste organisatie terecht. De e-mail extensie zorgt er ook voor dat de gebruiker terechtkomt op de gepersonaliseerde omgeving van de desbetreffende gemeente.

Meer informatie over de inkoop app? Lees dan hier meer.

Vorig bericht Arthur van Dijk heeft Gerrit Goedhart benoemd tot waarnemend burgemeester Uitgeest
Volgend artikel Amsterdamse Taxichauffeurs niet geschorst

Nu op WijNoordHolland