Internet

Glasvezel uitrol gemeente Wijdemeren ook voor bedrijven

Glaspoort gaat komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van glasvezelkabel

Glasvezel uitrol in gemeente Wijdemeren ook voor bedrijven
Nieuw Loosdrecht,
Glaspoort kondigde in februari aan dat ruim 3000 woningen in gemeente Wijdemeren worden aangesloten op glasvezel. Het officiële startsein van de werkzaamheden is op dinsdag 22 maart bij basisschool De Sterrenwachter aan de Lindelaan. Aannemer Allinq verwacht eind 2022 klaar te zijn.

Na voltooiing van de werkzaamheden in Nieuw-Loosdrecht worden diverse bedrijventerreinen in de gemeente en de kernen Breukeleveen, Kortenhoef, Nederhorst den Berg, Ankeveen en ’s-Graveland aangesloten op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. De volgorde van de uitrol wordt nader bepaald. Zodra bekend is wanneer de andere dorpskernen op glasvezel worden aangesloten, worden de inwoners vooraf geïnformeerd.

Kosteloze glasvezelaansluiting en open netwerk voor Nieuw-Loosdrecht

Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting door Glaspoort is volledig kosteloos voor de bewoners van Nieuw-Loosdrecht en brengt geen verplichtingen met zich mee. Bij meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen bewoners terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Youfone, Kliksafe, Solcon en Freedom.

Versnelde glasvezel uitrol

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds APG. Met deze joint venture versnellen we de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel.

Vorig bericht De Baan Alkmaar nieuwe evenementenlocatie op een historische plek
Volgend artikel Informatieavond Broodfonds in Alkmaar (12 april)

Nu op WijNoordHolland