Mobiliteit

GO Sharing start met deelscooters in Alkmaar

Wil hiermee duurzamer alternatief bieden voor autoritten in stad

GO Sharing deelscooters Alkmaar

Alkmaar,
Deelvervoerbedrijf GO Sharing start vandaag met het plaatsen van 125 elektrische deelscooters in Alkmaar. Op een later moment zal het bedrijf het aantal deelscooters uitbreiden en ook elektrische deelfietsen introduceren. Het bedrijf wil hiermee een duurzamer alternatief bieden voor autoritten in de stad en de druk op parkeerplaatsen tegengaan.

Gemeente Alkmaar heeft een vergunning voor de duur van twee jaar aan GO Sharing verleend voor 350 elektrische deelvoertuigen: 200 scooters en 150 e-bikes. Vanaf vandaag worden de eerste 125 elektrische deelscooters in de stad geplaatst, die via de GO Sharing app zijn terug te vinden en te reserveren. De gebruiker betaalt een starttarief en vervolgens per minuut voor het gebruik van de deelscooters. Ook is het mogelijk om het voertuig in de parkeerstand te zetten, zodat het tot de beschikking blijft na een pauze. De accu’s van de deelscooters worden door medewerkers van GO Sharing vervangen zodra ze leeg dreigen te raken.

Elektrische deelfietsen, -scooters en -auto’s

De elektrische deelvoertuigen zijn onderdeel van het multimodale aanbod – electrische scooters, e-bikes en auto’s – waarmee GO Sharing de reis van deur tot deur, ook tussen regio’s, wil ondersteunen met deelvervoer.

GO Sharing CEO Raymon Pouwels legt uit: “Eigen vervoer is in de meeste gevallen nog milieuvervuilend en neemt onnodig veel openbare ruimte in beslag. In onze missie om eigendom van voertuigen te vervangen door deelmobiliteit, is het ondersteunen van de reis van deur tot deur cruciaal. De deelvoertuigen zijn voor iedereen beschikbaar, particulier en zakelijk, en het is ons doel om overal binnen 3 minuten lopen een deelscooter of e-bike te bieden. Allemaal via één app en tegen een tarief dat concurreert met het bezit van een auto.”

Samen met de gemeente Alkmaar wordt het nieuwe deelvervoer nauwlettend in de gaten gehouden en regelmatig geëvalueerd.

Vorig bericht Meer ruimte elektriciteitsnet door groeperen laadpalen
Volgend artikel Waterland sluit koopovereenkomst woonwijk met 700 woningen in Monnickendam

Nu op WijNoordHolland