Detailhandel

Met de GO Sharing naar Egmond aan Zee

In overleg met gemeente Bergen servicegebieden in badplaats voor deelscooters

GO Sharing Egmond Zee

Egmond aan Zee,
Vanaf vandaag is het mogelijk om met de elektrische deelscooters van GO Sharing naar Egmond aan Zee te reizen. In overleg met gemeente Bergen zijn er servicegebieden in de badplaats opengesteld waar de deelscooters geparkeerd mogen worden. Met de nieuwe vorm van mobiliteit wil de gemeente het vervoer van en naar de badplaats vanuit Alkmaar met elektrisch deelvervoer stimuleren, de druk op verkeer en parkeerplaatsen terugdringen en de bereikbaarheid van Egmond aan Zee op een duurzamere manier te vergroten.

GO Sharing heeft vandaag zijn servicegebied naar Egmond aan Zee uitgebreid. Het is vanaf nu mogelijk om met het deelvervoer in en vanuit Alkmaar naar de badplaats te reizen. In overleg met de gemeente Bergen zijn gebieden aangewezen waar de scooters na gebruik achtergelaten mogen worden.

Hoewel GO Sharing voorlopig nog geen extra voertuigen in Egmond aan Zee zelf plaatst, is dat volgens wethouder Erik Bekkering van de gemeente Bergen ook niet nodig: “We zien dat in andere Nederlandse badplaatsen volop van het deelvervoer gebruik wordt gemaakt. Vooral om vanuit de stad naar het strand toe te reizen en weer terug. Het biedt een antwoord op een jaarlijks terugkerend probleem in de zomer: files naar en in de badplaats en overvolle parkeerplaatsen. De elektrische deelscooters zijn niet alleen een handige en leuke manier om naar het strand af te reizen, ze bieden ook een milieuvriendelijker alternatief voor een autorit voor de inwoners en bezoekers van Egmond aan Zee. Wij zijn enthousiast dat we deelvervoer aan het mobiliteitsaanbod in onze badplaats toe hebben gevoegd.”

De deelvoertuigen zijn via de GO Sharing app terug te vinden en te reserveren. De gebruiker betaalt een starttarief en vervolgens per minuut voor het gebruik van de deelscooters. Ook is het mogelijk om het voertuig in de parkeerstand te zetten, zodat het tot de beschikking blijft na een pauze. De accu’s van de deelscooters worden door medewerkers van GO Sharing vervangen zodra ze leeg dreigen te raken.

Elektrische deelfietsen, -scooters en -auto’s

De elektrische deelvoertuigen zijn onderdeel van het multimodale aanbod – elektrische scooters, e-bikes en auto’s – waarmee GO Sharing de reis van deur tot deur, ook tussen regio’s, wil ondersteunen met deelvervoer.

GO Sharing CEO Raymon Pouwels legt uit: “Eigen vervoer is in de meeste gevallen nog milieuvervuilend en staat vaak stil, waardoor het onnodig veel openbare ruimte in beslag neemt. Het is onze missie om een gedragsverandering teweeg te brengen van eigendom van een voertuig naar gebruik wanneer je het nodig hebt. Onze deelvoertuigen zijn voor iedereen beschikbaar, particulier en zakelijk. Allemaal via één app en tegen een tarief dat concurreert met het bezit van een auto.”

 

Vorig bericht Onderhoud aan Utrechtseweg N417 in Hilversum
Volgend artikel De NIO ET7 is onderweg naar Europa

Nu op WijNoordHolland