Nieuws

Greenovation Award 2021: geef uw duurzame concept of product een internationaal podium

De Greenovation Award 2021 staat voor de beste duurzame product- of conceptintroductie in de sierteelt van 2021.


Greenovation Award

Aalsmeer
De genomineerden en de winnaar wacht een internationaal podium waar hun duurzame product of concept wordt gepresenteerd.

Duurzame productie en duurzame producten worden de norm: de internationale consument verwacht steeds meer een duurzaam product. Producenten en handelaren zijn zich bewust van het belang daarvan. Royal FloraHolland stimuleert duurzame ontwikkelingen in de keten en reikt daarom tijdens de Trade Fair Aalsmeer de ‘Greenovation Award’ uit.

Aanvoerders en toeleveranciers met duurzaam geproduceerde producten of concepten kunnen zich nu aanmelden voor de ‘Greenovation Award 2021’. Een vakjury beoordeelt de aanmeldingen en bepaalt welk product of concept wordt genomineerd voor de Greenovation Award 2021. De nominaties worden gepresenteerd in het Royal FloraHolland House tijdens de Trade Fair Aalsmeer, waar ook de uitreiking van de award plaatsvindt.

Genomineerde bedrijven krijgen extra exposure in aanloop naar de beurs via de media van Royal FloraHolland. In nieuwsberichten wordt het vakpubliek opgeroepen om te stemmen op hun favoriete genomineerd product of concept. Alle genomineerde bedrijven zijn dan online zichtbaar. De winnaar wordt voor 50% bepaald door de vakjury en voor 50% door de online stemmen van het vakpubliek.

Wie volgt Kwekerij Barendse Freesia op?

Van duurzame verpakkingen voor bloemenvoeding en planten in volledig biologisch afbreekbare potten tot efficiënt verzamelen en recyclen van plasticafval en duurzame irrigatie met zonne-energie. Zomaar een greep uit de genomineerden van vorig jaar. De uiteindelijke winnaar was Kwekerij Barendse Freesia voor hun op revolutionaire wijze geteelde dubbelwitte FreGanzia.

CEO Steven van Schilfgaarde reikte de Greenovation Award 2020 in december 2020 uit aan het bedrijf uit ‘s-Gravenzande. Barendse Freesia maakt optimaal gebruik van het aantal vierkante meters met een drielaags teeltsysteem in een volledig geconditioneerde klimaatcel. De 850 zonnepanelen voorzien de ledverlichting van stroom en dankzij het gesloten teeltsysteem zijn bestrijdingsmiddelen overbodig. Ook hergebruikt Barendse het drainwater en is de klimaatcel vrijwel emissieloos.

Uit het juryrapport: “FreGanzia is geteeld in een innovatief en vrijwel emissieloos teeltsysteem. Het is een veelbelovend totaalconcept, waarin rekening wordt gehouden met bijna alle onderdelen van footprint (energie, water, gewasbeschermingsmiddelen, ruimtegebruik). Dit soort innovaties zal toekomstbepalend voor de sector zijn en dit totaalconcept kan dienen als voorbeeld en inspiratiebron voor de sector, collega-kwekers maar ook voor bijvoorbeeld veredelaars.”

Meld uw duurzame concept of product aan

Legt u ook de focus op duurzaamheid en bent u bezig met een innovatief duurzaam product of concept?

Meld u dan aan voor de Greenovation Award 2021

Vorig bericht Enquête over concept Ontwikkelbeeld stationsgebied Alkmaar
Volgend artikel GP Groot introduceert circulaire trottoirtegel

Nu op WijNoordHolland