Nieuws

Groen licht voor fusie Klaas Puul en Foppen

Klaas Puul Beheer en Foppen Groep mogen fuseren.


Op 13 juni is de voorgenomen fusie bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) gemeld. De ACM heeft de voorgenomen concentratie in het kader van de Mededingingswet onderzocht en acht een vergunning niet nodig. De ACM heeft geen reden om aan te nemen dat de fusie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren.

Klaas Puul uit Volendam houdt zich bezig met het verhandelen, pellen, verwerken en mixen en verpakken van garnalen en andere visproducten. Foppen houdt zich in Harderwijk bezig met het op verschillende manieren roken van zalm, paling en forel en met het verwerken van schillende schaal- en schelpdieren waaronder garnalen.

De ondernemingen bundelen hun activiteiten onder de naam Dutch Seafood Company. Ze stellen door de fusie een sterkere marktpositie te hebben en te kunnen profiteren van de gezamenlijke expertise. Het gecombineerde bedrijf komt onder leiding te staan van een nieuwe topman, André van der Padt. Alle banen bij beide bedrijven blijven behouden.

Vorig bericht NS vervoert fors meer reizigers in Metropoolregio Amsterdam
Volgend artikel Wethouder van Onderwijs reikt diploma's uit aan statushouders

Nu op WijNoordHolland