Advies

Het ideale kantoor

COCO: Cocreatie, Ontmoeten, Concentratie en Overleggen

Het ideale kantoor

‘s-Hertogenbosch,
Het ideale kantoor is voor elke organisatie en elke persoon anders. Een goede analyse van de organisatie en het type gebruikers én een goede programmering van de benodigde faciliteiten en identiteit zijn cruciaal.

Het gebruik van kantoren is fundamenteel veranderd en het activiteit gerelateerd werken of hybride werken is sterk toegenomen, aangezien mensen veel specifieker kiezen voor de plek waar ze hun werk willen doen. Ook mobiliteitspatronen zijn veranderd, zowel in de verdeling kantoor-thuis of elders, als tijdens een dag op kantoor. Veelal wordt in de media een ‘of-of-benadering’ benoemd (thuis of op kantoor). Toch werkt dit voor de meeste mensen niet zo. Het uitgangspunt is dan ook meestal ‘en-en’. Dus men is niet de hele dag geconcentreerd thuis aan het werken, of alleen maar in overleg op kantoor. Mensen zijn veel dynamischer en het kantoor moet daar goed op aansluiten. Het kantoor moet dus geschikt zijn voor alle relevante functies en activiteiten, waarvan in hun beleving de vier belangrijkste zijn: Cocreatie, Ontmoeten, Concentratie en Overleggen

Kantoor verbouwen; in vier stappen naar een inspirerende werkomgeving.

Een kantoorverbouwing kan verschillende redenen hebben. Dit kan zijn omdat de inrichting van het kantoor niet langer aan de hedendaagse eisen van kantoor­gebruikers voldoet, of dat de wens leeft om een motiverende, inspirerende werkomgeving te creëren of wellicht zijn er in de loop van de tijd veel medewerkers flexibel en anders gaan werken. Een andere reden kan zijn dat er meer of wellicht minder vierkante meters nodig zijn volgens Hevo.

Vorig bericht Project Groene Schakel: herinrichting Monnikenberg Hilversum afgerond
Volgend artikel Belang van donkerte tijdens de Nacht van de Noord-Hollandse natuur

Nu op WijNoordHolland