Consultancy

Highberg Group verstevigt organisatie met acquisitie AnalitiQs

Groep wordt bij buy-and-buildstrategie ondersteund door Auctus Capital Partners uit München

Irma Doze (links) en Gido van Puijenbroek.JPG

Foto: Highberg Group, Irma Doze (links) en Gido van Puijenbroek (Middel)

Amsterdam,
De Highberg Group zet met de acquisitie van HR analytics bureau AnalitiQs uit Amsterdam een belangrijke stap in de verrijking van haar transformatiepropositie. 

Highberg Group is een verzameling van ondernemende consulting organisaties in Europa op het gebied van transformatie consulting. Naast AnalitiQs zijn Blinklane, Gladwell Academy, VKA, House of Performance (sinds januari 2022) en het Duitse Schickler Consulting uit Hamburg (sinds februari 2022) onderdeel van de groep. In mei werd met de overname van AgilityMasters ook de coaching component binnen Highberg Group verder versterkt.

Jaaromzet van 80 miljoen

De groep wordt bij haar buy-and-buildstrategie ondersteund door Auctus Capital Partners uit München. Met de acquisitie van AnalitiQs telt de Highberg Group meer dan 350 gespecialiseerde professionals in Nederland, Frankrijk, Duitsland en India. De groep is goed voor een jaaromzet van circa 80 miljoen euro.

Han Driessen, CEO van de Highberg Group: “AnalitiQs biedt met haar aanbod van HR analytics ongekende mogelijkheden voor organisaties om zicht te krijgen in hun menselijk kapitaal. Inzicht in medewerkerstevredenheid en -engagement, talentidentificatie, diversiteit en inclusie zijn voorbeelden van hun aanbod. Dit stelt organisaties in staat om de juiste keuzes te maken, hun mensen beter en sneller te ontwikkelen en talent optimaal in te zetten. Juist in deze krappe arbeidsmarkt realiseren organisaties zich dat mensen de allerbelangrijkste factor zijn om in de toekomst succesvol te blijven.”

Digitale en organisatie-transformaties

De organisaties binnen de Highberg Group richten zich op digitale en organisatie-transformaties in de private en pubieke sector in Europa.

Gido van Puijenbroek, partner bij AnalitiQs: “We zijn de laatste tijd hard gegroeid en we merken dat we meer klanten kunnen bedienen met onze diensten op gebied van HR analytics. Met de slagkracht van Highberg en haar internationale groeiambitie zetten wij die stap. Onze dienstverlening is duidelijk aanvullend en sluit naadloos aan op de transformatie proposities van de bedrijven binnen de Highberg Group. We werken met dezelfde doelgroep, dus we zien op korte termijn enorme mogelijkheden om meer organisaties in binnen- en buitenland te helpen.”

Vorig bericht Nieuw leiderschap voor Enable U uit Amsterdam
Volgend artikel RPC Noord-Holland sluit aan bij landelijk bestel en wordt PVO Noord-Holland

Nu op WijNoordHolland