Event

Hilversum krijgt nieuw Broodfonds voor ondernemers

Informatieavond voor ondernemers op 13 juni 2023

Hilversum krijgt nieuw Broodfonds voor ondernemers

Hilversum,
In Hilversum is een nieuw Broodfonds in oprichting. Voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben, is dit solidaire vangnet voor en door ondernemers bedacht. Hierin steunen zij elkaar bij ziekte met schenkingen. Het nieuwe Broodfonds heeft nog plaats voor zelfstandigen uit de omgeving, op dinsdag 13 juni is er een informatieavond.

Vertrouwd principe

Het idee van ieder Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken, blijft van henzelf.

Sterk netwerk

In Nederland zijn sinds 2011 al 646 Broodfondsen opgericht door 30.000 ondernemers. Het uitgangspunt van alle Broodfondsen is elkaar helpen als het nodig is. In een Broodfonds kennen deelnemers de mensen die zij steunen. Samen maken ze een aantal basisafspraken, die het eenvoudig en betaalbaar houden. Zij organiseren daarvoor jaarlijks een paar bijeenkomsten. Met regelmaat ontstaan er mooie zakelijke initiatieven in Broodfondsen.

Informatieavond Hilversum

De informatieavond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten. Ondernemers krijgen er uitleg en antwoord op vragen. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 13 juni 2023 en start om 19.30 uur (19.00 uur inloop). Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website en er meer informatie vinden.

Vorig bericht Aanleg zonnefietspad Vijfhuizen van start
Volgend artikel Geslaagde rebranding van BUX Zero naar BUX

Nu op WijNoordHolland