Mobiliteit

Hilversumseweg (N525) tussen Hilversum en Laren weer open

Provincie Noord-Holland werkt sinds augustus dit jaar aan aanleg van voorrangsplein

Hilversumseweg (N525) tussen Hilversum en Laren weer open

Foto: Van provincie Noord-Holland

Hilversum, Laren,
De werkzaamheden aan de Hilversumseweg zijn afgerond. De provinciale weg is een belangrijke verbinding tussen Hilversum, Laren en de aansluiting met de A1.

De provincie Noord-Holland werkt sinds augustus dit jaar aan de aanleg van een voorrangsplein. Met deze nieuwe inrichting is autoverkeer genoodzaakt langzamer te rijden en is het oversteken voor fietsers en voetgangers overzichtelijker. Hierdoor is de kruising een stuk veiliger.

In 2023 worden de werkzaamheden aan de fietstunnel onder de Hilversumseweg opgepakt. De fietstunnel wordt momenteel weinig gebruikt vanwege de bocht en steile helling. Vervolgens zal de provincie de nieuwe verkeerssituatie monitoren.

Grote tevredenheid

Vrijdag 4 november hebben wegwerkers de laatste werkzaamheden afgerond waarna de Hilversumseweg weer volledig is opgesteld voor het verkeer. Gedeputeerde Jeroen Olthof (Mobiliteit en Bereikbaarheid) en wethouders Bart Heller (Hilversum) en Frits Westerkamp (Laren) kwamen het eindresultaat met eigen ogen aanschouwen. Er wordt met grote tevredenheid terug gekeken op de werkzaamheden die binnen de tijd zijn afgerond; mede dankzij de efficiënte planning, de inzet van alle betrokken partijen en de gunstig gezinde weergoden.

Vorig bericht Extra inzet op energietransitie en gezonde leefomgeving IJmondgemeenten
Volgend artikel Tien Nederlandse startups geselecteerd voor Techleap.nl

Nu op WijNoordHolland