Nieuws

Holland boven Amsterdam lanceert themajaar De Gouden Eeuw

2019 staat in de regio Holland boven Amsterdam De Gouden Eeuw centraal


Amsterdam/Haarlem – Tijdens de vakantiebeurs in de Utrechtse Jaarbeurshallen wordt dit themajaar feestelijk gelanceerd. Bezoekers aan de stand van Holland boven Amsterdam maken op inspirerende wijze kennis met de rijke geschiedenis van de regio Holland boven Amsterdam. Zo is er in Westfriesland onder meer een Gouden Eeuw Route ontwikkeld die bezoekers leidt langs hoogtepunten en iconen uit een periode waarin scheepvaart en bedrijvigheid floreerden.

Destinatiemarketingbureau Holland boven Amsterdam promoot tal van activiteiten en evenementen die de rijke geschiedenis van de welvarende VOC-steden op uiteenlopende wijze in beeld brengt. Die geschiedenis is namelijk nog steeds goed zichtbaar in de vele herenhuizen, grachten, musea, kerken, stadsmuren en havens in de regio. Holland boven Amsterdam heeft een speciale brochure samengesteld met de evenementen tijdens het themajaar en waarin een selectie van de 50 Gouden Eeuw iconen in beeld gebracht is.

Op de themawebsite goudeneeuwbovenamsterdam.nl kunnen bezoekers alle relevante informatie vinden om de Gouden Eeuw in Holland boven Amsterdam te beleven. Behalve de vele Gouden Eeuw-iconen geeft de website bovendien een duidelijk overzicht van plaatsen waar bezoekers ‘historisch’ kunnen eten en slapen.

Officieel startschot

Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum, gaf met een inspirerend en tot de verbeelding sprekend mini-college op de Vakantiebeurs het startschot voor het themajaar ‘De Gouden Eeuw boven Amsterdam’. Dit gebeurde onder toeziend oog van de wethouders van de gemeente Hoorn en Enkhuizen. Wethouder Tap van Hoorn is enthousiast over het thema: “Behalve dat ik voor het eerst een presentatie op de Vakantiebeurs zie waarin we allemaal onder één naam worden gepromoot, ben ik heel blij dat 18 gemeenten zich inzetten voor de Gouden Eeuw boven Amsterdam. Een mijlpaal voor de regio waar we met zijn allen iets moois van gaan maken. Niet alleen in 2019 maar ook voor de komende jaren!â€

Vakantiebeurs

Holland boven Amsterdam is tot en met zondag 13 januari op de Vakantiebeurs te vinden. Behalve informatie over de Gouden Eeuw kunnen bezoekers terecht voor alle informatie – ondermeer met behulp van een grote interactieve kaart – voor een kort of langer bezoek aan de regio Holland boven Amsterdam.

Hal 10, Standnummer D023

Vorig bericht Gerhard van der Bijl wordt CCO Royal FloraHolland
Volgend artikel Chris de Vries directeur Nationale Databank Wegverkeersgegevens

Nu op WijNoordHolland