Internet

Hoorn aangesloten op gigabit-internet

Ruim 35.000 huishoudens en bedrijfspanden in Hoorn zijn aangesloten

Hoorn aangesloten gigabit-internet Ziggo

Hoorn,
Ruim 35.000 huishoudens en bedrijfspanden in Hoorn zijn aangesloten op de snelste internetverbinding van Ziggo. Daarmee krijgen klanten in deze gemeente de mogelijkheid om downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde (Gbps) af te nemen. In totaal voorziet Ziggo met deze nieuwste aansluiting ruim 5,8 miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven van gigabitsnelheden. In de loop van 2022 krijgen alle klanten toegang tot een downloadsnelheid van maximaal 1 Gbps via het bestaande netwerk.

Afgelopen tijd werd het glasvezel-kabelnetwerk van Hoorn technisch voorbereid op gigabit-internet. Ziggo-monteurs plaatsten bij huisaansluitingen meer dan 52.900 nieuwe connectoren en vervingen ruim 4.900 aansluitkabels in 2.800 straatkasten. Bij elkaar meer dan zeven kilometer nieuwe netwerkbekabeling in straatkasten en wijkcentrales. Dankzij al deze vernieuwingen wordt supersnel internet niet per straat of wijk beschikbaar, maar schakelt Ziggo in één keer hele steden of regio’s aan. De 1 Gbps downloadsnelheden zijn dan ook per direct beschikbaar.

Signaal deels via glasvezel

Het vaste netwerk van Ziggo bestaat uit glasvezel en coax. De weg die het internetsignaal van het datacenter naar een huisaansluiting aflegt, verloopt voor het overgrote deel via glasvezel. Alleen het laatste deel, van de wijkkast tot in de huiskamer, gaat via de coaxkabel. Op dit coaxdeel past Ziggo de technologie DOCSIS 3.1 toe. Daarmee zijn ook hoge internetsnelheden te behalen, met nu al een downloadsnelheid tot 1 Gbps. Deze technologie zorgt dat binnen een aantal jaar snelheden tot 10 Gbps mogelijk worden. Ook de uploadsnelheden gaan op termijn omhoog. In april heeft VodafoneZiggo tijdens een test een downloadsnelheid van 10 Gbps bereikt op het bestaande vaste netwerk.

Vorig bericht Lennart Schoemaker versterkt LDJ Tech PR
Volgend artikel Informatieavond Broodfonds Amsterdam (18 mei)

Nu op WijNoordHolland