AI

HubSpot CRM introduceert eigen AI-tool ChatSpot.ai

ChatSpot.ai creëert uitgebreide AI-tool voor groeiprofessionals

HubSpot CRM introduceert eigen AI-tool ChatSpot.ai

Beeldmateriaal: HubSpot

Amsterdam,
HubSpot, het customer relationship management (CRM)-platform, lanceert twee nieuwe tools: ChatSpot.ai en Content Assistant. De tools, beide aangedreven door kunstmatige intelligentie (AI), stellen gebruikers onder meer in staat om onderzoek te doen, rapporten op te stellen, gegevens toe te voegen aan HubSpot, blogberichten te genereren en trefwoord onderzoek uit te voeren. Hierdoor kunnen klanten tijd besparen en tegelijkertijd een betere band opbouwen met hun publiek.

Aangedreven door OpenAI

De introductie van ChatSpot.ai en Content Assistant bouwt voort op HubSpot’s eerdere investeringen in AI, waaronder conversation intelligence, data quality tooling, data enrichment, predictive AI, content optimalisatie en meer. Beide tools zijn aangedreven door OpenAI en creëren efficiëntie voor marketing, sales en customer service professionals.

AI-chatfunctie

ChatSpot.ai, gelanceerd in public alpha, helpt HubSpot-klanten bij het uitvoeren van verschillende taken middels een AI-chatfunctie die gesprekken voert in natuurlijke taal. De tool helpt gebruikers om:

  • Contacten en bedrijven toe te voegen aan het HubSpot CRM;
  • Aangepaste rapporten te maken voor marketing, verkoop en klantenservice;
  • Professionele, effectieve verkoop e-mails op te stellen die gepersonaliseerd zijn voor de ontvanger.

Content Assistant in privé-bèta gelanceerd

Content Assistant, vandaag in privé-bèta gelanceerd, helpt marketing- en verkoopteams bij het bedenken, creëren en delen van content in enkele minuten, zo niet seconden. Naast vele opties kan Content Assistant:

  • Blogtitels voorstellen voor producten en diensten en vervolgens een complete blogpost voor die titel genereren;
  • In een oogwenk inhoud schrijven voor blogberichten, landingspagina’s, websitepagina’s, verkoop- en marketingmails en kennisbankartikelen;
  • Content marketing workflows stroomlijnen op één plek, waardoor teams tijd en energie besparen.

Werkwijze is aan het veranderen

“We zien de manier waarop mensen werken stapsgewijs veranderden. Bij HubSpot is het ons doel om bedrijven te helpen om dieper contact te maken met hun klanten. Onze nieuwe AI-aangedreven Content Assistent helpt om sneller en gemakkelijker kwaliteitscontent te creëren en klanten beter van dienst te zijn”, zegt Andy Pitre, EVP van Product bij HubSpot. “De vooruitgang in AI verandert de manier waarop mensen software gebruiken. We zijn dan ook enthousiast om ChatSpot.ai te lanceren en te experimenteren hoe we onze software nog gebruiksvriendelijker kunnen maken. We nodigen onze klanten uit om met ons mee te doen terwijl we samen leren.”

Vorig bericht TIPPR lanceert Horeca Trendrapport 2023
Volgend artikel Solvinity helpt Kansspelautoriteit bij moderniseren van IT-omgeving

Nu op WijNoordHolland