Nieuws

Huurverhoging? Contract beëindigd? Ook als ondernemer heb je rechten

Dat Amsterdam ontzettend populair is merk je niet alleen als bewoner, maar ook als ondernemer.


Zeker in het centrum zijn horeca- en winkelruimtes zeer gewild en stijgen de prijzen snel. Kleine zelfstandige ondernemers kunnen het hoofd niet meer boven water houden en de grote commerciële ketens nemen de winkelstraten over. Maar: als huurder heb je rechten. Daarmee beschermen we de kleine ondernemer en de diversiteit van het winkelaanbod.
Veel ondernemers krijgen te maken met verhuurders die proberen bestaande huurcontracten op te zeggen of de huur ineens flink verhogen. Daardoor zien we de leuke authentieke winkeltjes en de diversiteit in het aanbod uit de winkelstraten verdwijnen.

Als huurder heb je huurbescherming

Wat ondernemers niet altijd weten is dat zij niet zomaar akkoord hoeven te gaan met huurverhogingen of de beëindiging van hun huurcontract. Zij hebben namelijk huurbescherming. Dat betekent dat de verhuurder niet in zijn eentje kan besluiten veranderingen aan te brengen in de overeenkomst die hij met de huurder is aangegaan. Er zijn vier vormen van huurbescherming. Meer hierover lees je op www.amsterdam.nl/ondernemen/huurrechten.

Conflict over de huur? De gemeente kan helpen

Daarnaast kan de gemeente ondernemers bijstaan in een eventueel conflict over de huur. Kleine zelfstandige ondernemers langs de Noord/Zuidlijn en in de Jodenbreestraat, Antoniesbreestraat, Nieuwe en Oude Hoogstraat, Damstraat en het zuidelijke gedeelte van de Spuistraat kunnen zich kosteloos laten adviseren door een advocaat van Six Advocaten.

Vorig bericht Haarlemmermeer en Provincie Noord-Holland kopen Park Zwanenburg
Volgend artikel Duurzaam Erfgoed Symposium in Zaansche Schans

Nu op WijNoordHolland