Nieuws

IN Amsterdam helpt bij vestigen buitenlands talent

Buitenlands talent aantrekken zonder de administratieve rompslomp daaromheen.


International Newcomers Amsterdam (IN Amsterdam) regelt alle zaken rondom de vestiging van deze nieuwkomers. Bijvoorbeeld bij de gemeente, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de Belastingdienst.

IN Amsterdam regelt alle zaken voor de vestiging van buitenlandse werknemers in één keer. En dat neemt ondernemers en hun nieuwe medewerkers veel werk uit handen. Grote bedrijven weten de weg naar IN Amsterdam al te vinden maar veel kleinere nog niet. Dat is jammer, want juist voor kleinere bedrijven kan IN Amsterdam veel betekenen.

“Ondernemers weten vaak niet waar te beginnen als ze internationaal talent binnenhalen’”, legt Rita Molenkamp-Szucs van IN Amsterdam uit. “Ze krijgen bijvoorbeeld te maken met immigratiewetgeving, hebben een BSN nodig en een inschrijving bij de gemeente. En dat terwijl ze al druk genoeg zijn met de dagelijkse zaken. Vooral veel kleinere bedrijven zijn er niet op ingericht om dit zelf te regelen.”

De vraag naar internationaal personeel ontstaat soms vanwege de ambitie om te internationaliseren, maar het komt vaak voort uit het tekort aan mensen in Nederland.

“Vooral in de ICT is er veel specifieke vraag naar specialisten. Dit zijn vaak kleinere bedrijven die niet weten bij welke instanties ze allemaal moeten aankloppen. Uiteindelijk komen ze bij ons terecht, maar we kunnen alles veel sneller regelen als we al vanaf het begin worden betrokken. Een bedrijf kan zich bezighouden met de werving van het personeel terwijl wij de zaken daaromheen regelen.”

Meer weten over de diensten van IN Amsterdam? Bekijk de website op www.inamsterdam.nl

Vorig bericht Arcadis nieuwe biofuel partner KLM
Volgend artikel Nuon/Vattenfall opnieuw bij ’s werelds grootste Blockchain Hackathon

Nu op WijNoordHolland