Nieuws

Innovatiefonds investeert in modern camerasysteem

Amsterdam Scientific Instruments (ASI) heeft een converteerbare lening van € 300.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland.


Amsterdam
De startup uit Amsterdam ontwikkelt een nieuw camerasysteem voor de wetenschap en industrie. De camera kan worden gebruikt voor microscopie, materiaalonderzoek en medische toepassingen.

Hans Brouwer, CEO van ASI: “De financiering van het Innovatiefonds Noord-Holland stelt ons in staat om ons nieuwe camerasysteem verder te ontwikkelen. Daarmee blijft ASI een leider in de belangrijke markt van vision technologie voor wetenschap en industrie.â€

Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland: “Om vooruit te komen in wetenschap en industrie zijn steeds nauwkeuriger systemen en tools nodig. ASI voorziet in geavanceerde cameraoplossingen die voor wetenschappers en industrie wereldwijd van grote waarde kunnen zijn. Ze werken samen met verschillende partners in binnen- en buitenland. Dat andere partijen in deze ronde meefinancieren is uitermate positief en een bevestiging van onze plannen.â€

De lening van het Innovatiefonds is onderdeel van een bredere financiering met private en publieke partijen, waaronder TechNanoFund en de Nederlandse Overheid (RVO).

Innovatiefonds Noord-Holland

Het Innovatiefonds Noord-Holland is een initiatief van de provincie Noord-Holland, de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam UMC en Sanquin, met steun door de Europese Unie via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het Fonds ondersteunt ondernemers in de provincie met financiering van innovatie in de fase van proof-of-concept.

Vorig bericht Sophista fusies & overnames verhuist met Actan adviseurs en accountants naar de Arcadialaan Alkmaar
Volgend artikel Meld uw activiteit aan voor de Maand van het Werk!

Nu op WijNoordHolland