Nieuws

Innovatiefonds Noord-Holland geeft converteerbare lening van € 300.000 aan SusPhos B

Innovatiefonds NH investeert in terugwinnen van fosfaten.


Amsterdam
Deze lening helpt SusPhos met het produceren van fosfaat met hoge zuiverheid uit afvalstromen.

Fosfor is essentieel voor leven op aarde en wordt gebruikt in kunstmest, vlamvertragers en vele andere producten. Zonder de toevoeging van fosfaatkunstmest, kan nog maar de helft van het huidige voedsel worden geproduceerd. De Europese Unie (EU) heeft harde maatregelen genomen. Zo worden waterzuiveraars en boeren gedwongen om de fosfaten af te vangen om te voorkomen dat ze in het grondwater eindigen. Met gebruik van een door de Universiteit van Amsterdam (UvA) ontwikkeld patent, produceert SusPhos fosfaathoudende producten van hoge kwaliteit uit lokale afvalstromen die kunnen concurreren met de huidige producten op de markt.

Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland: “Fosfor is een eindige grondstof en essentieel voor het leven op aarde. Het terugwinnen en zuiveren van fosfaten is van groot belang. Wij zijn dan ook verheugd dat SusPhos verschillende partijen heeft weten te verbinden aan hun project.â€

Over het Innovatiefonds Noord-Holland

Het Innovatiefonds Noord-Holland is een initiatief van de provincie Noord-Holland, UvA, de Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam UMC en Sanquin, met steun van de Europese Unie via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het fonds ondersteunt ondernemers in de provincie met financiering van innovatie in de fase van proof-of-concept. Het fonds verstrekt converteerbare leningen. De looptijd van het eerste fondsdeel is 2018-2023.

Vorig bericht Awareness Demo - Automated Security Awareness Platform
Volgend artikel Architecten voormalige bedrijventerrein Galgeriet geselecteerd

Nu op WijNoordHolland