Innovatie

Innovatieve tracking technologie voor sportscholen

Converteerbare lening ontvangen van Innovatiefonds Noord-Holland

Innovatieve tracking technologie sportscholen

Amsterdam,
Gymstory heeft een converteerbare lening van € 234.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland voor de ontwikkeling van haar platform voor het tracken van fitnessactiviteiten in de sportschool.

Het aantal opzeggingen in sportscholen is zeer hoog, mede doordat het voor sporters lastig is om progressie bij te houden. Gymstory ontwikkelt een innovatieve tracking sensor waarmee fitnessapparatuur eenvoudig wordt gedigitaliseerd. Elke gebruiker met de Gymstory app kan daarna op zijn smartphone live training feedback ontvangen. Hiermee kan progressie door zowel individuele sporters als personal trainers worden gemonitord, wat uiteindelijk leidt tot verbeterde fitnessresultaten en meer motivatie.

Ook kan Gymstory door de softwareoplossing individuen beter stimuleren te blijven bewegen, om zo bij te dragen aan een gezondere samenleving. Daarnaast dient het platform als community voor sporters in de sportschool, hulpmiddel voor personal trainers en sportschooleigenaren.

Met de financiering kan Gymstory hun Proof-of-Concept technologie testen tijdens een pilot in de eerste sportscholen.

Mooie vooruitzichten

Lars van der Wal, mede-oprichter van Gymstory: “Wij zijn heel blij met het Innovatiefonds Noord-Holland, het is wederom een bevestiging voor ons fitnessplatform en wij verwelkomen een sterke organisatie die ons zal helpen groeien.”.

Wouter Keij, directeur Innovatiefonds Noord-Holland: “De oplossing van Gymstory draagt bij aan een gezondere samenleving, door meer mensen gemotiveerd te houden om te sporten. Door betere tracking van activiteit en progressie in de sportschool, kan de volgende stap op dit gebied worden gezet.”

Vorig bericht PGGM&CO maakt winnaars 'Zonnetje voor de zorg' bekend
Volgend artikel Podcast: Vitale verblijfsrecreatie in Noord-Holland Noord  

Nu op WijNoordHolland