Nieuws

Oud-directeur Incotec JanWillem Breukink op 67-jarige leeftijd overleden

Op zaterdag 4 januari overleed JanWillem Breukink, oud-directeur van Incotec.


JanWillem Breukink

Enkhuizen
Hij was al geruime tijd ziek. JanWillem Breukink heeft sinds 1978 een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de zaadindustrie in het algemeen en die van Incotec in het bijzonder. Hij vervulde een belangrijke rol in de economische en maatschappelijke ontwikkeling, zowel in de regio Enkhuizen als daarbuiten.

JanWillem was directeur van Incotec van 1989 tot 2014. Onder zijn leiding ontwikkelde Incotec zich tot een sterk innovatief en zelfstandig bedrijf gespecialiseerd in zaadtechnologie. De periode waarin JanWillem de leiding had, werden gekenmerkt door sterke groei, internationale uitbreiding en publieke erkenning. Incotec werd tweemaal genomineerd voor de Erasmus Innovatie Award en won de prijs in 2009.

JanWillem zette zich daarnaast zeer actief in voor de belangen van de branche en was actief in regionale, nationale en internationale organisaties zoals Seed Valley, Plantum, de European Seed Association (ESA) en de International Seed Federation (ISF). In 2011 werd hij benoemd als lid van het topteam Tuinbouw & Uitgangsmaterialen waar hij het MKB-bedrijfsleven vertegenwoordigde. Met zijn optreden bij De Wereld Draait Door in 2012 zette hij Incotec, Seed Valley en de zaadsector blijvend op de kaart.

In 2014 trad JanWillem als directeur terug, maar bleef wel als adviseur aan Incotec verbonden. In mei 2016 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, voor zijn verdienste voor de zaadsector, het bedrijf Incotec en de maatschappelijke en economische ontwikkeling van de regio Enkhuizen. In datzelfde jaar trad JanWillem Breukink terug als formeel adviseur maar vanaf de zijlijn bleef hij sterk betrokken bij Incotec en Incotec bij hem. Bedrijf en medewerkers zullen hem missen.

Vorig bericht Flinders op overnamepad voor groeiversnelling
Volgend artikel Veiligheidstekens in het magazijn

Nu op WijNoordHolland