Nieuws

Johan Cruijff ArenA helpt India met Living Lab smart cities

In opdracht van het Indiase Ministerie van Elektronica & IT gaat Johan Cruijff ArenA helpen een Living Lab op de Universiteit van Hyderabad (IIIT) te realiseren.


Johan Cruijff ArenA

Amsterdam
Samen met Johan Cruijff ArenA en het EBTC (European Business & Technology Center) wordt een omgeving gecreëerd waar slimme diensten worden getest, voordat ze hun weg vinden naar smart cities in India.

Handelsmissie

Dat werd bekend gemaakt tijdens de Handelsmissie, parallel aan het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan het land.

Het voetbalstadion heeft een aantal jaren geleden met succes een Living Lab in Amsterdam Zuidoost ontwikkeld. Daar worden, samen met partners zoals gemeente Amsterdam, ideeën en technologieën getest die uitgroeien tot innovatieve Smart City producten en -diensten op het gebied van onder anderen mobiliteit, duurzaamheid, veiligheid en digitalisering.

“Onze kennis en ervaring op dit gebied zijn van grote waarde voor India en het toenemende aantal smart cities in het land. Door te testen kunnen we India en slimme steden helpen de ontwikkelkosten van smart city diensten laag te houden, waarde te creëren voor Hyderabad als regio en bij te dragen aan de ‘100 Smart Cities Missie’ van India”, aldus Sander van Stiphout, directeur Internationaal Johan Cruijff ArenA.

Vorig bericht Blue Water Shipping verhuist naar SEGRO Park Amsterdam Airport
Volgend artikel Amsterdamse startup levert on-demand sportartikelen zonder voorraden

Nu op WijNoordHolland