Nieuws

Kick-off MRA Kennis- en netwerkdagen

Donderdag 5 april in de Voormalige Stadstimmertuin in Amsterdam.


Is de drukte op de woningmarkt een Amsterdamse opgave? De energietransitie alleen vanuit je eigen organisatie te bekijken? Houdt het mobiliteitsvraagstuk op bij de grens van de gemeente of provincie?

Deze vraagstukken zijn groter en niet beperkt tot één organisatie: iedereen binnen de Metropoolregio Amsterdam (MRA) heeft hiermee te maken. Alleen door samenwerking kunnen deze vraagstukken worden aangepakt, met meer resultaat voor inwoners en ondernemers. Wil je weten hoe en werk je bij een van de MRA-overheden? Kom dan naar de MRA Kennis- en netwerkdagen. Tijdens deze dagen krijg je inzicht in strategische vraagstukken waar de MRA-overheden mee bezig zijn, leer je van interessante sprekers, vergroot je je netwerk en ga je aan het eind naar huis met een enorme inspiratieboost.

Zet jezelf op de kaart van de Metropoolregio Amsterdam!

De reeks van vier MRA Kennis- en netwerkdagen start op donderdag 5 april in de Voormalige Stadstimmertuin in Amsterdam. De eerste dag heeft als thema: ‘De MRA als derde regio van Europa, met speciale aandacht voor het internationale perspectief en de woningmarkt’.

De tweede dag is op donderdag 19 april in Haarlem bij de provincie Noord-Holland. Deze dag heeft als thema: ‘De MRA in transitie, met speciale aandacht voor de omgevingswet en energietransitie’. De definitieve programma’s worden later bekendgemaakt. De data en locaties voor de andere twee dagen volgen.

Wat bieden de MRA Kennis- en netwerkdagen?
– Inspiratie en inzicht over netwerkend werken in de MRA
– Kennis van regionale ontwikkelingen
– Het ontmoeten van collega’s in en uit de MRA

Doelgroep: strategisch adviseurs, beleidsadviseurs die betrokken zijn bij MRA-programma’s en -projecten en programma- en projectleiders die geïnteresseerd zijn in de MRA. De MRA Kennis- en netwerkdagen zijn open voor iedereen die werkzaam is bij een MRA-organisatie en de MRA beter wil leren kennen. Wij hopen op regionale diversiteit bij de aanmeldingen.

Donderdag 5 april in de Voormalige Stadstimmertuin in Amsterdam

Tijdens de eerste dag doet de Amsterdamse directeur Ruimte en Economie Henk Jagersma het openingswoord. En houdt hoogleraar bestuurskunde Wim Derksen een verhaal over netwerkend werken in de regio. De directeur van het MRA Bureau Rijk van Ark zal daarop reflecteren. Architect Maarten Kloos vertelt over Amsterdam als derde metropool van Europa en over het verschil in functioneren met metropolen zoals Parijs en Londen. David Aulman van de Vervoerregio laat zien hoe het openbaar vervoer in Amsterdam en de regio verandert als de Noord-Zuidlijn gaat rijden.

In de middag zijn er diverse workshops, onder meer over: De betekenis van de komst van het Europees Medicijn Agentschap (EMA) voor de regio, de vakantieverhuur van woningen, een open gesprek over de wijze waarop Amsterdam écht werkt door bestuursadviseur Han Quast en een workshop over het werken aan een investeringskader voor infrastructuur.

Na de workshops zal demograaf Julian Jansen ons meenemen in de belangrijkste demografische trends en ontwikkelingen voor de metropoolregio en hun effect op de woningmarkt. We sluiten af met een panelgesprek over de woningmarkt met onder anderen Martijn Ubink, manager strategie bij Ymere, en Lia Karsten, associate professor aan de UvA en expert op het gebied van gezinnen in de stad.

Save the date!

Zet jij jezelf meteen op de kaart? Reserveer 5 en 19 april dan vast in je agenda. Er volgt een programma met online aanmeldformulier. Deelname is gratis. Bij vragen kun je mailen naar Marjolein Stamsnijder (M.Stamsnijder@amsterdam.nl) of Elmer Braakman (e.braakman@zaanstad.nl)

Wij hopen je te zien tijdens de MRA Kennis- en netwerkdagen!

Deze dag wordt georganiseerd door de gemeenten Amsterdam, Zaanstad en Almere, de provincie Noord-Holland, het MRA Bureau en de trainees van de MRA Traineepool.

Vorig bericht Bouw National Tennis Centrum in Amstelveen officieel gestart
Volgend artikel SER, Feenstra en gemeente Haarlem ondertekent Charter Diversiteit in Bedrijf

Nu op WijNoordHolland