Nieuws

KLM koploper met Augmented Reality

KLM introduceert Augmented Reality bij handbagagecheck.


Amstelveen – KLM’s Augmented Reality (AR) handbagagecheck gebruikt een transparante, virtuele KLM-koffer, die aangeeft wat de toegestane afmetingen zijn voor handbagage aan boord. AR technologie maakt het mogelijk dat een virtueel beeld in de realiteit wordt geplaatst en interactief kan worden gebruikt. Hierdoor kan een passagier thuis op eenvoudige wijze controleren of zijn handbagage de juiste maten heeft. De handbagagecheck is beschikbaar in de KLM app voor iOS-gebruikers die een KLM-vlucht hebben geboekt.

KLM behoort tot de kopgroep van bedrijven die de Augmentend Reality-technologie van Apple inzet voor serviceverlening aan haar klanten in de KLM App. KLM blijft de service in de komende tijd doorontwikkelen en verbeteren, zodat deze meegroeit met de nieuwste AR-mogelijkheden.

Pieter Groeneveld, Senior Vice President Digital Air France – KLM:
“Met het gebruik van Augmented Reality zet KLM de volgende stap in haar digitale dienstverlening. Met de AR-handbagagecheck zien passagiers nu zelf in één oogopslag of hun handbagage de juiste afmetingen heeft. Wij stellen met deze nieuwste service de behoefte van de klant voorop. Tegelijkertijd blijven we pionieren op het gebied van innovatie in het belang van onze passagiers.”

De AR-handbagagecheck is toegevoegd aan de al bestaande functionaliteiten van de KLM-app, zoals up-to-date vluchtinformatie, een vlucht boeken, online inchecken, boarding pass downloaden of stoelen reserveren. Recent is in de app ook de Airport Map gelanceerd, een digitale plattegrond van al 24 verschillende luchthavens, zodat passagiers snel de weg kunnen vinden. Met ‘Milestones’ kunnen de passagiers die de KLM-app gebruiken allerlei feiten en weetjes van hun persoonlijke vluchthistorie bij KLM bekijken. Mocht de vlucht vanaf Schiphol flink vertraagd zijn, dan kan de gebruiker zelf een digitale snack- of maaltijdvoucher activeren. De app biedt ook de mogelijkheid om zelf je vlucht om te boeken.

https://www.youtube.com/watch?v=LAvRIFN_hNc

Vorig bericht Cloudleverancier Paperspace breidt uit in Europa bij Interxion
Volgend artikel car2go breidt uit naar de luchthaven Schiphol

Nu op WijNoordHolland