Nieuws

Lastenverzwaring Amsterdam niet aanvaardbaar

De coalitiepartijen in Amsterdam hebben nieuwe financiële afspraken voor de begroting gemaakt, rekening houdend met corona.


Amsterdam
Voor ondernemers heeft dit grote gevolgen. Het bedrijfsleven moet in 2021 wel de belastingen betalen die in 2020 niet werden geïnd, zoals de reclamebelasting (€ 10 miljoen) en de precariobelasting (€4 miljoen). De OZB voor eigenaren en gebruikers van onroerend goed stijgt ook met €23 miljoen. De lastenverzwaringen tellen op tot €37 miljoen voor het bedrijfsleven. Daar komt nog bij dat ook de leges voor bijvoorbeeld exploitatievergunningen sterk stijgen.

Voor het bedrijfsleven is dit niet acceptabel. De crisis rond corona is immers nog lang niet afgelopen. Dit hebben de de diverse ondernemersorganisaties in geschreven in een brief aan wethouder Everhardt van Financiën. “We verwachten dat er ook volgend jaar nog beperkende maatregelen zijn. Het ligt dus meer voor de hand ook volgend jaar belastingen kwijt te schelden, in plaats van de de belastingen te verhogen†aldus voorzitter Bart Drenth van MKB-Amsterdam. “De compensatie die de coalitiepartijen in gedachten hadden van €10 miljoen per jaar is daarvoor veel te laag.â€

Vorig bericht CBRE Group besteedt drie miljard dollar aan ‘diverse’ leveranciers
Volgend artikel Van uitdaging naar waardegroei in coronatijd

Nu op WijNoordHolland