Nieuws

Maatschappelijk vastgoedbedrijf 1012Inc vraagt Amsterdamse ondernemers om hulp

Heb je hart voor de Amsterdamse binnenstad en een vernieuwend idee dat de leefbaarheid verbetert?


Voor een nieuwe buurtadviesraad is maatschappelijk

vastgoedbedrijf 1012Inc op zoek naar bewoners en ondernemers met ideeën voor de invulling van haar vastgoedportefeuille. Door (bedrijfs)panden aan te kopen en te herontwikkelen naar nieuwe sociaal-maatschappelijke bestemmingen, zet het bedrijf zich in voor het centrum van Amsterdam. De toenemende druk op de binnenstad maakt dat 1012Inc op zoek is naar innovatieve input. Met de buurtadviesraad creëert zij een nieuw netwerk waarin initiatieven worden bedacht die de binnenstad leefbaar en toegankelijk houden voor iedereen.

Amsterdam is voor iedereen

1012Inc vindt dat iedereen een kans moet krijgen in de Amsterdamse binnenstad. Door het aankopen van panden en waar mogelijk toepassing van een gematigd huurprijsbeleid creëert zij een nieuwe plek voor betrokken starters op de woningmarkt en innovatieve jonge ondernemers en bouwt hiermee aan een duurzame en leefbare stad. 1012Inc richt zich hierbij voornamelijk op postcodegebied 1012, maar in de vastgoedportefeuille zijn ook panden te vinden aan onder andere de Vijzelstraat, het Rembrandtplein en de Haarlemmerdijk, verdeeld over huurwoningen en bedrijfsruimtes.

De buurtadviesraad

Met de nieuwe buurtadviesraad voor postcodegebied 1012 en omliggende postcodes in Stadsdeel Centrum hoopt 1012Inc van gedachten te kunnen wisselen met nieuwe ondernemers, bewoners en culturele instellingen met hart voor de stad. Personen waarmee zij eerder nog niet contact had en een nieuw netwerk mee op kan bouwen. Zij krijgen in de buurtadviesraad een kans om mee te denken over vernieuwende initiatieven voor aangekochte panden die leefbaarheid, duurzaamheid en veiligheid in dit gebied verbeteren en de sociale verbinding van de stad stimuleren. “Elk idee dat het persoonlijk belang overstijgt en een pure opsteker is voor de binnenstad is welkomâ€, aldus Ronald Wiggers, directeur van 1012Inc.

Eerdere ideeën van bewoners en ondernemers en samenwerking met gemeente en politie toonde al aan effectief te zijn. Zo verhuurt 1012Inc panden aan onder andere de ondernemers van arcadehal TonTon Club en The Upcycle Store, een circulaire winkel die schrootfietsen omzet in souvenirs. Daarnaast kwamen ook lokale initatieven zoals ‘hosts op de Wallen’ waarbij gastheren en -vrouwen bezoekers van deze buurt informeren en aanspreken op (on)gewenst gedrag, en de campagne ‘I live here’ die toeristen stimuleert rekening te houden met buurtbewoners uit eerdere samenwerkingen voort.

Aanmelden

In de buurtadviesraad is plaats voor twee binnenstadbewoners, twee ondernemers en een culturele instelling, zoals een museum, universiteit of cultureel-maatschappelijk initiatief. Iedereen van achttien jaar of ouder kan zich kandidaat stellen voor de buurtadviesraad door een motivatiebrief te sturen naar info@1012inc.amsterdam. Personen en ondernemers die reeds huurders zijn van 1012Inc komen niet in aanmerking.

Vorig bericht Dit team ontwerpt het Nederlandse paviljoen voor EXPO 2020 in Dubai
Volgend artikel Gastvrij Nederland BV in nieuwe handen

Nu op WijNoordHolland