Opleiding

Malcolm ontvangt eerste praktijkverklaring

Praktijkschool Westfriesland en Soci-Com Enkhuizen zijn een traject gestart waarbij leerlingen in de praktijk opgeleid worden

Malcolm ontvangt eerste praktijkverklaring

Enkhuizen,
Praktijkschool Westfriesland en Soci-Com Enkhuizen zijn een traject gestart waarbij leerlingen in de praktijk opgeleid worden. Malcolm sluit dit traject dinsdag 17 mei succesvol af en krijgt de eerste, officiële praktijkverklaring uitgereikt. Hiermee kan hij een start maken op de arbeidsmarkt.

Vorig jaar september zijn Ed Veenema (begeleider bij Praktijkschool Westfriesland) en Rob Kooiman (jobcoach bij Soci-Com) gestart met een traject waarbij leerlingen in de praktijk bij soci.bike bakfiets kennis en ervaring op doen. Tijdens dit traject leren zij alles over het domein fietstechniek. Ze worden hierbij ondersteunt door de jobcoach van Soci-Com. Rob vertelt: “Niet iedereen houdt er van om in de boeken te zitten. Maar dat betekent niet dat zij niet willen leren. In dit traject leren de leerlingen alles in de praktijk en als ze het traject succesvol afronden krijgen zij een praktijkverklaring. Dit is een soort diploma zonder theoriegedeelte”.

Het monteren van soci.bike bakfietsen

Malcolm kwam via Werksaam in contact met Soci-Com. Hij kwam werken in de productiehal. Na een aantal weken stelde Rob aan Malcolm voor om het traject ‘Praktijkervaring’ te volgen bij soci.bike, Soci-Coms eigen bakfiets die ook in de productiehal in Enkhuizen wordt gemonteerd. Dat zag Malcolm wel zitten: “Op school en tijdens stages had ik niet echt een fijne tijd. Bij Soci-Com voelde het meteen goed. Toen ik bij soc.bike startte, kon ik al direct goed de spaken in het wiel zetten. En als je iets goed kan, geeft je dat ook meteen zelfvertrouwen. Ik heb heel veel geleerd over fietsen bij soci.bike. Ik plak nu ook gewoon mijn eigen banden!”

Uitreiking praktijkverklaring

Het traject ‘Praktijkverklaring’ is door Malcolm succesvol afgerond. Hij ontvangt nu een verklaring waarin staat welke handelingen hij binnen het domein fietstechniek beheerst. Vanuit het kwalificatiedossier Assistent Mobiliteitsbranche mbo-niveau 1 heeft Malcolm de meeste werkprocessen behaald. Dinsdag 17 mei wordt de praktijkverklaring officieel aan hem uitgereikt. Rob: “We zijn erg trots op Malcolm en wensen hem veel geluk op de arbeidsmarkt”.

Vorig bericht Koninklijke onderscheiding voor Hans Vonk
Volgend artikel Herinrichting Vennewatersweg Heiloo gaat voorlopig niet door

Nu op WijNoordHolland