Nieuws

MapitOut-tool toont woonlocaties in MRA binnen gewenste reistijd

Een woonlocatie in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) kiezen op basis van reisafstand naar werk en bijvoorbeeld een basisschool: het kan snel en eenvoudig met de MapitOut-tool.


MapitOut

Deze interactieve kaart van de MRA is ontwikkeld voor internationale werknemers die in de regio Amsterdam komen werken om hen bewust te maken van de korte reisafstanden en woonmogelijkheden in de MRA.

De gebruiker van de tool kan bijvoorbeeld aangeven maximaal een half uur met het openbaar vervoer naar werk te willen reizen en tegelijkertijd op maximaal een kwartier fietsafstand te willen wonen van een basisschool. Het overlappende gebied dat de kaart vervolgens laat zien, is het gebied waarbinnen een huis kan worden gezocht dat aan beide zoekcriteria voldoet.

MRA als één woongebied

Internationale werknemers hebben vaak onvoldoende zicht op de mogelijkheden in de MRA en richten zich in hun zoektocht naar een woning vaak nog alleen op Amsterdam. Internationals zijn ook vaker de dupe van illegale praktijken op de huizenmarkt, omdat zij de Nederlandse taal (nog) niet spreken, geen lokaal netwerk hebben en minder kennis hebben van de geldende regels.

De tool is onderdeel van een pakket aan Engelstalige informatie waarin de MRA online wordt gepresenteerd als één gebied: Living in the Amsterdam Area. Dit project is uitgevoerd in opdracht van de MRA.

Breder inzetbaar

Hoewel de tool in eerste instantie is ontwikkeld om internationale werknemers inzicht te bieden in de korte reistijden in de MRA, is de kaart door iedereen te gebruiken. Daarnaast is de tool bewust ‘open source’ gebouwd, zodat MapitOut breder kan worden ingezet, ook voor andere doelgroepen en functies. Met vragen of suggesties kunt u contact opnemen op via welcome@amsterdam.nl.

MapitOut online

De tool is te bereiken via https://mapitout.iamsterdam.com.

Vorig bericht De zeehaventarieven Amsterdam stijgen in 2020 met 2%
Volgend artikel Provincie Noord-Holland investeert 2,75 miljoen euro in de zogenoemde ‘Regio Deal ZaanIJ’.

Nu op WijNoordHolland