Duurzaamheid

Milieudefensie Jong trapt aandeelhoudersseizoen af bij Ahold Delhaize

Vrijwilligers Milieudefensie bezoeken 20 aandeelhoudersvergaderingen, bezoek Ahold Delhaize eerste in reeks

Milieudefensie trapt aandeelhoudersseizoen af

Zaandam,
Milieudefensie Jong voert op vandaag samen met FNV Young & United de druk op bij de aandeelhoudersvergadering van Ahold Delhaize. Deze speler in de voedselsector staat op de lijst van grote vervuilende bedrijven waartegen Milieudefensie mogelijk een nieuwe klimaatrechtszaak aanspant.

Vrijwilligers van Milieudefensie bezoeken 20 aandeelhoudersvergaderingen. Het bezoek aan Ahold Delhaize is de eerste in de reeks. vrijwilligers stellen CEO’s kritische vragen over hun klimaatbeleid. De antwoorden  gebruikt Milieudefensie bij het juridisch naar grote vervuilende bedrijven.

Milieudefensie wil dat grote bedrijven stoppen met het veroorzaken van gevaarlijke klimaatverandering en eist: minimaal 45% minder CO2-uitstoot in 2030 dan in 2019. Eerder gaf de rechter Milieudefensie gelijk in een vergelijkbare zaak tegen Shell.

Wat te verwachten

Binnen: Winnie Oussoren van Milieudefensie Jong en andere vrijwilligers met aandelen gaan naar binnen en stellen daar kritische klimaatvragen aan het bestuur van Ahold Delhaize. De vergadering begint 14:00 uur.

Buiten: Ruim 120 actievoerders van Milieudefensie zijn aanwezig op het terrein voor de aandeelhoudersvergadering. Op een podium daar scannen als hamster verklede vrijwilligers  ‘boodschappen met een boodschap erop’. De klimaatschadebon die ze maken, presenteren ze aan Frans Muller, CEO van Ahold Delhaize. Het is nog onduidelijk of hij de bon komt aannemen. Er is muziek en er zijn korte toespraken van onder anderen advocaat Bénédicte Ficq en actrice Anniek Pheifer.

Ook de FNV en enkele tientallen werknemers van Delhaize uit België zijn van de partij. De actie bevindt zich op Taets Art and Event Park, Hemkade 16 (Hembrugterrein) in Zaandam. Het is vandaag op woensdag 12 april

  • De actie buiten begint om 12:30 uur en is om 13:30 uur afgelopen.
  • De aandeelhouders vergadering begint om 14:00 uur.
Vorig bericht Ook vrachtwagenverbod tijdens tweede grote wegafsluiting N241
Volgend artikel Online talkshow 17 april: 'MKB wordt weerbaar tegen phishing en ransomware!'

Nu op WijNoordHolland