Mobiliteit

MyWheels breidt aanbod in Zaanstad uit

Deelauto’s worden steeds populairder

MyWheels aanbod Zaandam uit

Zaanstad,
Deelauto’s worden steeds populairder, ook in Zaanstad. Om aan deze groeiende vraag te voldoen, breidt MyWheels haar aanbod in Zaanstad uit met negen auto’s.

MyWheels heeft goed en regelmatig contact met het gemeentebestuur van Zaanstad, dat autodelen toejuicht. De gemeente is overtuigd van de voordelen: minder auto’s in de stad, betere luchtkwaliteit en minder parkeerdruk.

Wethouder Mobiliteit Gerard Slegers is enthousiast over de komst van meer deelauto’s in Zaanstad. ”Wist je dat auto’s 95% van de tijd geparkeerd staan? Door met meerdere mensen een auto te delen houden we meer plekken over in de openbare ruimte. Bovendien scheelt dit je de vaak hoge lasten van een eigen auto. Het is goed voor de bereikbaarheid van de stad en omdat de auto’s uitstootvrij zijn is het ook goed voor de luchtkwaliteit.”

Meer aanbod, betere spreiding

De nieuwe auto’s van MyWheels zijn op verschillende plekken in Zaanstad te vinden. Onder andere in de binnenstad van Zaandam, de Burgemeesters- en Rosmolenbuurt. Maar ook bijvoorbeeld in Koog aan de Zaan en bij station Krommenie-Assendelft.

Doordat het aanbod is uitgebreid, is het nu nog makkelijker om op loopafstand een deelauto te pakken. Ook zakelijk gebruik wordt hierdoor interessant, doordat het deelaanbod in de buurt van winkels en kantoren toeneemt.

”In Zaanstad gebruiken inmiddels zo veel mensen deelauto’s, dat het aanbod echt te klein was. Door fors uit te breiden, hopen we autodelen voor nog meer inwoners van Zaanstad aantrekkelijk te maken”, aldus Dani Sprecher, Manager Public Affairs en Plaatsingsstrategie van MyWheels.

Inwoners van Zaanstad die in hun buurt nog geen deelauto’s zien staan, kunnen dit melden via deze link.

Vorig bericht Getekend voor woningbouwplan De Geelvinck in Heemskerk
Volgend artikel IE Systems en TBS-SVA: perfecte match met een nieuwe kapitein op het schip

Nu op WijNoordHolland