Nieuws

Na 50 jaar is Noord-Hollandse Vomar Voordeelmarkt nog kerngezond

In 1968 werd de eerste vestiging geopend van het familiebedrijf Vomar Voordeelmarkt in IJmuiden.


IJMUIDEN – 50 jaar later is het bedrijf kerngezond en ligt er een groeistrategie klaar voor de toekomst. Vorig jaar werd de formulewijziging afgerond en werken alle 64 vestigingen volgens de nieuwe rode formule. In het jubileumjaar worden de klanten bediend met wekelijks extra scherpe aanbiedingen. Inmiddels werken er meer dan 6.000 medewerkers bij de supermarkt en heeft de derde generatie van de familie Zwanenburg zitting genomen in de directie.

Marktontwikkelingen

Over de gehele linie groeit de omzet in de supermarktbranche in Nederland. Recente cijfers van onderzoeksbureau Nielsen laten een omzetstijging van 3,4% zien in 2017 t.o.v. 2016. Een belangrijk aandeel daarvan is afkomstig van Vomar die een autonome omzetgroei kende van 6,4%. Daarmee is Vomar volgens Nielsen de snelst groeiende supermarkt van Nederland.

Groeistrategie

De ambitie van Vomar is helder. Omzetgroei in de bestaande winkels en uitbreiding van het aantal vestigingen. Samen met zusterbedrijf Hoorne Vastgoed is Vomar naarstig op zoek naar goede locaties in het bestaande bedieningsgebied Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland.

Vorig bericht Amsterdamse haven heeft LME-certificering binnen
Volgend artikel Ontwikkelingsbedrijf NHN: komst EMA biedt kansen voor regio

Nu op WijNoordHolland