Nieuws

Nieuw dashboard voor inzicht in regionale arbeidsmarkt

Door middel van een dashboard wordt onder meer zichtbaar waar tekorten (en overschotten) op de arbeidsmarkt zijn.


Voor de regio Noord-Holland Noord is de website www.arbeidsmarktinzicht.nl gelanceerd. Werkgevers, ondernemers, onderwijs en overheid kunnen met behulp van de data op deze website beter inspelen op de ontwikkelingen op de regionale arbeidsmarkt.

Hierdoor kan het onderwijs gerichter keuzes maken welke opleidingen wel of niet aan te bieden en leerlingen gerichter interesseren voor studies met een goed arbeidsmarktperspectief.
Het dashboard op ArbeidsmarktInzicht biedt snel en overzichtelijk inzicht in regionale arbeidsmarktontwikkelingen, met tekst en uitleg bij cijfers en grafieken en de laatste trends. Inloggen is niet nodig. Doel is het beschikbaar maken van actuele, transparante arbeidsmarktinformatie die binnen en tussen regio’s dialoog en samenwerking stimuleert.

Meer samenhang

Initiatiefnemers van het regionale arbeidsmarktdashboard zijn RPAnhn (Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid), Ontwikkelingsbedrijf NHN en de provincie Noord-Holland. Het beroepsonderwijs, UWV, Datascience Alkmaar en Datalab West-Friesland zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling ervan. Met het dashboard kunnen prognoses gemaakt worden over hoe de werkgelegenheid zich in bepaalde sectoren gaat ontwikkelen. Daardoor kunnen gerichte projecten worden opgezet om bijvoorbeeld werknemers tijdig om te scholen. Door het inzicht ontstaat een betere match tussen vraag en aanbod.

Realtime informatie

De basis van ArbeidsmarktInZicht is een unieke bundeling van realtime arbeidsmarktinformatie uit bronnen zoals CBS, UWV, SBB, LISA en Jobfeed. Via een overzichtelijk dashboard hebben gebruikers de mogelijkheid om hieruit voor hen relevante arbeidsmarktinformatie te destilleren. ArbeidsmarktInZicht.nl maakt het de gebruiker gemakkelijk, met op de regio Noord-Holland Noord toegespitste nieuwsedities. Gebruikers kunnen bovendien filteren op thema’s en doorklikken op artikelen of grafieken.

Vorig bericht Na Nuon wordt nu ook Powerpeers gerebrand in Vattenfall
Volgend artikel Betty Blocks een van beste low-code platforms

Nu op WijNoordHolland