Arbeidsmarkt

Nieuwe kansen op arbeidsmarkt na gratis opleidings-en ervaringstraject

Het is druk op Nederlandse (vaar)wegen en technologische ontwikkelingen gaan razendsnel

Nieuwe kansen op arbeidsmarkt na gratis opleidings-en ervaringstraject

Deelnemers van het opleidings- en ervaringstraject ‘veilige, slimme en duurzame mobiliteit’ ontvangen op vrijdag 28 oktober 2022 een certificaat van de provincie Noord-Holland.

Deze 13 zij-instromers gingen de uitdaging aan en lieten zich omscholen tot adviseur Smart Mobility. De provincies Noord-Holland en Overijssel boden samen met het UWV dit traject gratis aan om de werkgelegenheid te bevorderen. Daardoor ontstaan nieuwe kansen op de arbeidsmarkt en wordt voorzien in de vraag naar extra medewerkers voor urgente maatschappelijke opgaven.

Mobiliteitswereld heeft behoefte aan nieuwe medewerkers

Het is druk op de Nederlandse (vaar)wegen en technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Vervoersmiddelen zoals auto’s en schepen worden steeds slimmer en nemen bestuurders taken uit handen. Verkeerslichten worden intelligenter en kunnen communiceren met het verkeer. Mobiliteitsapps bieden meer en meer up-to-date reisinformatie en maken het mogelijk vervoersmiddelen te lenen of delen. Daarnaast staan wegbeheerders en overheden voor grote maatschappelijke opgaven zoals het verminderen van de CO2-uitstoot. Zij zetten smart mobility maatregelen in die bijdragen aan slim, schoon en veilig reizen. Daarom is er nu en de komende jaren veel behoefte aan gemotiveerde nieuwe medewerkers in dit uitdagende vakgebied.

Leren en werken

De deelnemers van het opleidings- en ervaringstraject volgden 3 maanden lang, 4 dagen per week, allerlei colleges om opgeleid te worden in het smart mobility werkveld. Daarna deden zij 3 maanden werkervaring op bij advies- en ingenieursbureaus, gemeenten en provincies. Naast een basiscursus verkeerskunde en een toelichting op diverse mobiliteitsoplossingen zoals verkeers- en mobiliteitsmanagement en digitalisering van mobiliteitsdata kwamen ook praktische vaardigheden aan bod waaronder projectmanagement en contractbeheersing. 4 deelnemers vonden tijdens het traject al direct een baan in het mobiliteitswerkveld, de anderen oriënteren zich nog op de arbeidsmarkt.

Vorig bericht Winc Academy bouwt team van wereldklasse om miljoenen in Europa te helpen
Volgend artikel Belangrijkste trends omtrent security in integratievak

Nu op WijNoordHolland