Financieel

Nog budget beschikbaar voor ondersteuning evenementen in Heiloo

College ondersteunt gezamenlijke promotie Cultuurpodia Heiloo met de Veerkrachtmaatregelen

Gemeente Heiloo ondersteunt met Veerkrachtmaatregelen lokale ondernemers

Heiloo,
Het college heeft dinsdag 12 juli 2022 besloten om de zes samenwerkende podia van Heiloo financieel te ondersteunen. Ze krijgen € 2.000 uit de Veerkrachtmaatregelen voor de wekelijkse voortzetting van de gezamenlijke Cultuuragenda in 2022. De Veerkrachtmaatregelen zijn in het leven geroepen om Heiloo een boost te geven na de coronacrisis.

Nog € 45.369 beschikbaar voor Veerkrachtmaatregelen

Wethouder Rob Opdam (financiën): “Voorlopig worden de Veerkrachtmaatregelen voortgezet. Er is nog € 45.369 beschikbaar, waarvan een groot deel (€ 30.725) voor de ondersteuning van evenementen. Alle ontvangen verzoeken zijn voor de zomer afgehandeld. Verzoeken die in de zomer binnen komen, bespreekt het college in september.” U kunt uw verzoek schriftelijk indienen via info@heiloo.nl. Alle voorwaarden staan op de website www.heiloo.nl/veerkracht. Niet alle verzoeken passen binnen de kaders van de Veerkrachtmaatregelen. In die gevallen volgt helaas een afwijzing of een lagere toekenning. Kijk daarom, voordat u een verzoek indient, eerst naar de voorwaarden op onze website of neem contact op met de gemeente.

De Veerkrachtmaatregelen bieden de mogelijkheid tot een bijdrage van € 1.000 per aanvraag, dus geen structurele bijdrage. Het Cultuurplatform Heiloo heeft de aanvraag mede ondertekend, dus gaat het hier om vrijwel de gehele cultuursector van Heiloo. Daarom kiest het college ervoor in dit geval af te wijken en ontvangen de podia een bijdrage van € 2.000 voor het promoten van de Cultuuragenda. Zo wordt de door de podia te betalen bijdrage in 2022 voor een groot deel gecompenseerd.

Cultuurpodia Heiloo: € 2.000 voor cultuuragenda

De Cultuurkoepel, Theater de Beun, de Witte Kerk, de Muziek- en dansschool, O.L.V. Ter Nood en de Bibliotheek werken steeds vaker samen, zo ook in deze aanvraag. Ze vragen om een structurele bijdrage in de kosten van 2 wekelijkse cultuurpagina’s in de Uitkijkpost. Het gaat hierbij om de kosten van de Cultuuragenda, een vaste kolom op deze pagina’s.

Cultuurwethouder Antoine Tromp: “De podia kunnen met deze bijdrage het gezamenlijke culturele aanbod op de Heilooër podia promoten. De culturele wereld heeft nog steeds veel last van de gevolgen van Corona. Deze aanvraag komt vanuit een brede samenwerking in de culturele sector van Heiloo, hier zijn we erg blij mee.”

Vorig bericht Deelauto's van Greenwheels nu ook te vinden bij Mobipunten
Volgend artikel Meer ruimte elektriciteitsnet door groeperen laadpalen

Nu op WijNoordHolland