Broodfonds

Nog plaats voor ondernemers bij Broodfonds in Amsterdam en omgeving

Voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden

Nog plaats voor ondernemers bij Broodfonds in Amsterdam en omgeving

Amsterdam,
In Amsterdam en omgeving is bij Broodfondsen nog plaats voor ondernemers. Daarom wordt een bijeenkomst georganiseerd op donderdag 22 september. Voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben, is dit solidaire vangnet voor en door ondernemers bedacht. Hierin steunen zij elkaar bij ziekte met schenkingen. 

Vertrouwd principe

Het idee van ieder Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken, blijft van henzelf.

Sterk netwerk

In Nederland zijn sinds 2011 al 623 Broodfondsen opgericht door 28.415 ondernemers. Het uitgangspunt van alle Broodfondsen is elkaar helpen als het nodig is. In een Broodfonds kennen deelnemers de mensen die zij steunen. Samen maken zij een aantal basisafspraken, die het eenvoudig en betaalbaar houden. Zij organiseren daarvoor jaarlijks een paar bijeenkomsten. Met regelmaat ontstaan er mooie zakelijke initiatieven in Broodfondsen.

Nieuwsgierig?

Een Broodfonds is er voor ondernemers met en zonder personeel, met VOF of BV en voor allerlei beroepen. Meer weten over dit Broodfonds? Stel vragen op de informatieavond.

BROODFONDS INFORMATIEAVOND AMSTERDAM

De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl.

Tijdstip: donderdag 22 september a.s. (19.00 uur inloop) start 19.30 uur
Locatie: Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26, 1093 VS Amsterdam
Entree:  aanmelden vooraf via de website.

Vorig bericht NH Media en Le Champion slaan handen ineen
Volgend artikel 'Out of business' avondcongres belicht digitale kansen en bedreigingen voor ondernemers

Nu op WijNoordHolland