Nieuws

Noord-Holland en Flevoland bundelen intermodale initiatieven

Noord-Holland en Flevoland ontwikkelen samen intermodaal transport in Noord Holland en Flevoland.


Alkmaar – Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord NV pakt samen met onder meer Havenbedrijf Amsterdam, Amsterdam Logistics Board, Provincie Flevoland, de Hogeschool van Amsterdam en Connekt de ontwikkeling van het intermodaal transport in Noord Holland en Flevoland gezamenlijk op.

Via het Noord West Connect beogen de partijen kennis, ervaring en het initiëren van acties rond het overhevelen van wegtransport naar vervoer via het spoor, binnenvaart en short sea in de regio te bundelen. Die gezamenlijke aanpak moet initiatieven meer kansrijk maken.

Daarbij wordt volgens programmamanager Sjoerd Sjoerdsma de WeConnekt-app gebruikt om ‘snel te zien of er een match gemaakt kan worden op een bepaalde corridor’ voor verladers. Zijn er mogelijkheden, dan begeleidt Noord West Connect het traject, aldus Sjoerdsma. ‘Bij succes is er verder ruimte voor werving van extra lading. De opgedane kennis en ervaring komt ter beschikking van andere kansrijke corridors’, vervolgt hij.

Sjoerd Sjoerdsma is voor een jaar als programmamanager ingehuurd en organiseert samen met de partners bijeenkomsten met verladers uit de regio. Hij werkt ook samen met reeds bestaande initiatieven van onder andere The Blue Road en Rail Cargo Information Netherlands.

Bent u verlader in Noord-Holland Noord en heeft u interesse in deze ontwikkeling? Neem dan contact op met NHN.

Bron: Nieuwsblad Transport

Vorig bericht Kantoorgebouw Square58 in Diemen compleet gerenoveerd
Volgend artikel OOZ neemt de volgende stap in het digitaal verwerken van facturen

Nu op WijNoordHolland