Nieuws

NSI en ING tekenen samenwerkings- en huurovereenkomst voor Laanderpoort

Dit is een belangrijke stap in een nieuwe en spannende fase voor NSI.


NSI en ING

Amsterdam
NSI en ING hebben een samenwerkingsovereenkomst en een voorlopige huurovereenkomst getekend voor een nieuwe ontwikkeling van 35.000 m² in Amsterdam-Zuidoost. De bedrijven gaan samenwerken om een ​​nieuw iconisch gebouw toe te voegen aan het innovatiedistrict ‘Cumulus Park’ (www.cumuluspark.com), een onderdeel van een steeds levendiger deelgebied in Amsterdam.

ING huurt ongeveer 31.000 m² voor een periode van vijftien jaar en NSI opent een nieuwe vestiging van het eigen flexibele kantorenconcept HNK in de overige 4.000 m². HNK biedt ruimte aan (fintech) start- en scale-ups, die zich in de buurt van ING willen huisvesten.

De huurovereenkomst met ING is onder voorbehoud van een bouwvergunning, de erfpachtovereenkomst met de gemeente Amsterdam en andere voorwaarden die zijn overeengekomen tussen NSI en ING. De bouwstart is gepland in Q1 2022 en de investeringsuitgaven (exclusief grond) zullen naar verwachting € 120 miljoen bedragen.

Anne de Jong, CIO of NSI:
“Dit is een belangrijke stap in een nieuwe en spannende fase voor NSI. We zijn trots om dit project samen met ING te realiseren. ING en NSI delen de passie om een modern en toekomstbestendig kantoor te creëren en de gedateerde 13.000 m² kantoorruimte, die NSI in 2017 heeft aangekocht, te vervangen.”

Vorig bericht Jaap Bond nieuw boegbeeld van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen
Volgend artikel De Drukkerij broedplaats voor woon-werkgebied Kanaalzone

Nu op WijNoordHolland