Nieuws

Olivier Rigaud voorgedragen als CEO Corbion

Rigaud volgt Tjerk de Ruiter op.


Amsterdam
De Raad van Commissarissen van bioplastics- en melkzuurfabrikant Corbion heeft de Fransman Olivier Rigaud voorgedragen als opvolger van Tjerk de Ruiter als CEO. De Ruiter zal zijn verantwoordelijkheden per 8 augustus 2019 overdragen, na de presentatie van de halfjaarcijfers een dag eerder. Na deze aanstelling zal de raad van bestuur van Corbion bestaan uit Rigaud en Eddy van Rhede van der Kloot, die aanblijft als financieel topman de positie die hij sinds 2014 bekleedt. De huidige termijn van Van Rhede loopt tot mei 2022.

Rigaud was CEO van Naturex, wereldwijd actief op het gebied van natuurlijke specialistische ingrediënten, tot het bedrijf in 2018 werd verkocht aan Givaudan. In deze rol vanaf 2014, wist hij de groei en winstgevendheid te herstellen, met een verdubbeling van de EDBITDA-marge. Daarvoor werkte hij 14 jaar voor ingrediënten bedrijf Tate & Lyle, in België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Hij begon zijn loopbaan bij Amylum, een zetmeel en zoetstof bedrijf, waar hij werkte in verkoop- en marketingposities in Frankrijk en België.

De Ruiter zal nauw met Rigaud samenwerken om een soepele overdracht zeker te stellen en blijft beschikbaar als adviseur voor Corbion tot medio mei 2020, het moment dat zijn aanstelling verloopt.

Vorig bericht Ajax en Ziggo verlengen sponsorovereenkomst
Volgend artikel Amsterdam Logistics Board: samen slimmer, schoner en sneller

Nu op WijNoordHolland