Nieuws

Omzet webshops groeit door Corona-crisis

Al meerdere jaren op rij stijgt de omzet van webshops.


Voor 2020 gaat men uit van een groei van 12%. Maar er zijn zelfs webshops die ervan uit gaan dat ze 20% zullen groeien. Deze opwaartse trend wordt waarschijnlijk ook de komende jaren nog voortgezet. Daarnaast heeft ook de Corona-crisis invloed op de omzet bij de webshops. Natuurlijk niet verwonderlijk als de opdracht is om zoveel mogelijk thuis te blijven. Maar waarschijnlijk is er meer dan alleen dat aan de hand.

Thuisblijven

Mensen hebben nu eenmaal spullen nodig, zeker als het om bepaalde basisbehoeften gaat zoals eten en kleding. Online de boodschappen bestellen is makkelijk, maar in deze Coronatijd geeft het ook veel meer een gevoel van veiligheid. Ieder contact met een ander is toch weer een extra kans op besmetting met het virus. Behoor je vervolgens ook nog tot de risicogroep, dan zal de keuze voor online kopen nog sneller gemaakt worden. Even gezellig een dagje slenteren op de meubelboulevard om bijvoorbeeld leren eetkamerstoelen uit te zoeken, is nu niet aan de orde. Evenals een dagje de stad in met vriendinnen. De gezelligheid die gemist wordt bij digitaal winkelen is op dit moment ook offline verdwenen, dus zal er eerder besloten worden om dan maar eenvoudig online te gaan kopen. Veel webshops geven dan ook al aan dat leveringstijden langer zijn geworden.

Meer tijd

Daarnaast zijn mensen ook op zoek naar afleiding. Ze hebben meer tijd en gaan vaak aan de slag in huis of in de tuin. Tuinen worden grondig opgeknapt, het huis geverfd en bijvoorbeeld nieuwe meubels kopen wordt ook niet langer uitgesteld. Maar ook spullen kopen die werkelijk als tijdverdrijf dienen, neemt in deze tijd eerder toe. Boeken zijn hier een voorbeeld van, maar waarschijnlijk ook games en ander vertier. Ook hierdoor is het koopgedrag toegenomen in bepaalde sectoren.

Vorig bericht WerkgeversServicepunt helpt ondernemers met ‘NHN werkt door‘
Volgend artikel Bijenkorf Noord-Holland heropent woensdag de deuren

Nu op WijNoordHolland