Nieuws

Onbeperkt aan het Werk-event Amstelveen een succes

‘Veel bedrijven en werkzoekenden met een beperking maakten een match’


Amstelveen – Op 15 november 2018 deed het landelijke estafette-event ‘Onbeperkt aan het Werk’ de regio Amstelland-Meerlanden aan. In het mooie Cobramuseum waren 43 gemotiveerde werkgevers en 287 werkzoekenden die een match maakten. Wethouder Werk en Inkomen Marijn van Ballegooijen droeg tijdens de feestelijke afsluiting het event over aan de ABN-AMRO bank, die dit evenement op 26 maart 2019 samen met regio Amstelland-Meerlanden en Amsterdam gaat organiseren.

Gemeenten Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer, Haarlemmermeer en AM match organiseerden dit event samen met de organisatie Onbeperkt aan de Slag. De gemeenten en Onbeperkt aan de Slag hadden veel bedrijven en kandidaten benaderd voor dit event.

Wethouder Marijn van Ballegooijen: “Het event was bedoeld om een positieve impuls te geven aan werkgelegenheid voor mensen met een arbeidsbeperking. Deze doelstelling hebben we gehaald. Meer dan zestig ondernemers hebben direct positief impuls gekregen op dit event. Maar ook indirect hebben we veel ondernemers bereikt. Ook veel werkzoekenden met een beperking zijn benaderd. En velen waren aanwezig om een match te maken. Wij willen als college dat er voor iedereen die wil werken een goede baan is, beperking of niet. Als gemeente geven we daarin het goede voorbeeld door zelf mensen met een beperking in dienst te nemen. Een goede match tussen een vacature en werkzoekende is belangrijk. Het event moet zorgen voor een goede klik, dan is het werk fijn en goed. Steeds meer ondernemers binnen en buiten Amstelveen staan open voor het in dienst nemen van mensen met een beperking.”

Het Onbeperkt aan het Werk-event ging van start met een CEO ontbijt met zo’n 20 grote bedrijven in het Cobra Museum in Amstelveen. In de middag was een Meet&Greet met werkgevers en werkzoekenden. De dag werd feestelijk afgesloten. Alle werkzoekenden met een beperking die een baan gevonden hadden kregen een bal uitgereikt.

Onbeperkt aan de Slag

De doelstelling van Onbeperkt aan de Slag is om werkzoekenden met een arbeidsbeperking in contact te brengen met werkgevers door ontmoetingen te faciliteren. Dit doen ze, via een website, maar vooral ook door wekelijkse Meet&Greets door het hele land heen. Daar is dit event een goed voorbeeld van. Meer informatie op www.onbeperktaandeslag.nl.

Vorig bericht Atos lanceert hybride supercomputer
Volgend artikel Kindermodemerk Tumble 'n Dry gaat zelfstandig verder met nieuwe investeerder

Nu op WijNoordHolland