Nieuws

Gemeente Aalsmeer biedt alle ondernemers gratis scan Excellent Cameratoezicht aan

Ondernemers in Aalsmeer kunnen een gratis een scan van hun camerasysteem laten uitvoeren.


Ondernemers Aalsmeer

Aalsmeer
Om verdachten van misdrijven snel te kunnen opsporen, maakt de politie van Aalsmeer gebruik van de geregistreerde camerabeelden van winkels en ondernemingen.

Camerabeelden zijn van groot belang als ondersteunende bewijslast. Toch is meer dan de helft van alle beelden niet geschikt voor opsporing en vervolging omdat de beelden van te slechte kwaliteit zijn. De gemeente Aalsmeer biedt daarom aan alle ondernemers een gratis scan Excellent Cameratoezicht aan. Meer informatie hierover vindt u op de website van Veilig ondernemen begint hier.

Bij de scan wordt gekeken naar specifieke kenmerken op de camerabeelden. Alleen als de camerabeelden hieraan voldoen, kunnen ze gebruikt worden als ondersteunende bewijslast voor een opsporingsonderzoek. De richtlijnen hiervoor zijn samengevat in de scan voor de ondernemers in Aalsmeer.

Scan aanvragen

Vanaf 5 november zijn twee promotiemedewerkers van het Platform Veilig Ondernemen (PVO AA) aanwezig in Aalsmeer. Zij bezoeken winkels, ondernemers en bedrijven en helpen indien gewenst bij het aanvragen van de scan Excellent Cameratoezicht. Ondernemers uit Aalsmeer kunnen ook zelf een scan aanvragen bij het CCV via dit aanmeldformulier. Na de aanvraag voert een medewerker van het CCV de scan uit en geeft tips voor het verbeteren van het camerasysteem. Vaak zijn er geen kostbare investeringen nodig en zijn met kleine aanpassingen al grote verbeteringen te behalen.

Registratie bij ‘Camera in beeld’

Bij`Camera in beeld’ kunnen ondernemers zich vrijwillig laten registreren. In dit politiesysteem worden alle geregistreerde particuliere en overheidscamera’s weergegeven op kaart. Bij opsporing kijkt de politie in dit systeem waar er camera’s hangen waar mogelijk iets op te zien is en neemt vervolgens contact op met de eigenaar. De politie kijkt dus niet live mee met de beelden.

Contact

Voor aanvullende vragen over Excellent Cameratoezicht of andere vragen op het gebied van veiligheid, kan u contact opnemen met het CCV, telefoonnummer 030-7516799.

Vorig bericht Is uw onderneming de beste van Noord-Holland?
Volgend artikel Restaurants in Noord-Holland scoren hoogst op Lekker500 2020

Nu op WijNoordHolland