Criminaliteit

Ondernemers komen bijeen tegen criminaliteit en ondermijning

Gemeente Hollands Kroon organiseert op 3 oktober een bijeenkomst

Ondernemers komen bijeen tegen criminaliteit en ondermijning

Hollands Kroon,
Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland (PVONH) en de Ondernemers Federatie Hollands Kroon (OFHK) organiseren in samenwerking met de gemeente Hollands Kroon op dinsdag 3 oktober a.s. de bijeenkomst ‘Criminaliteit; je gaat het pas zien als je het door hebt’. De bijeenkomst wordt in de aanloop naar van de ‘Week van de Veiligheid’ georganiseerd en begint om 17:00 uur in het Veiligheidsgebouw in Wieringerwerf.

Tijdens deze bijeenkomst worden ondernemers geïnformeerd over de diverse manieren waarop criminaliteit, zoals cyberaanvallen, hennepplantages, witwassen, overvallen, agressie, drugssmokkel en arbeidsuitbuiting, hun bedrijven kunnen schaden. Niet alleen de risico’s komen aan bod. De nadruk ligt vooral op oplossingen en hoe ondernemers concreet kunnen samenwerken in het aanpakken van criminaliteit.

Tijdens de bijeenkomst gaan PVONH, de gemeente, politie, brandweer en ondernemers in break-out sessies met elkaar in gesprek. Alle partijen kunnen aangeven wat zij meemaken, zien en signaleren, waar hun behoeften liggen en hun zorgen uiten. Ondernemers gaan in de break-.out sessies per werkgebied uiteen. Door met gelijkgestemde ondernemers in gesprek te gaan, kunnen gezamenlijke activiteiten of vervolgafspraken gepland worden om veilig ondernemen te bevorderen en criminaliteit te voorkomen.

Diverse veiligheidsaspecten

Op 3 oktober komt een breed scala aan criminaliteitsvormen aan bod waar ondernemers vandaag de dag mee te maken (kunnen) krijgen. Of je nu een winkelier bent, een havenbedrijf hebt, een melkveehouder bent,  een ZZP’er met kantoor thuis of een bedrijf hebt op een bedrijventerrein, ondernemers uit alle branches en werkgebieden in de gemeente Hollands Kroon zijn welkom over dit onderwerp mee te denken.

Jeanette de Boer-Visser, voorzitter van de OFHK, benadrukt de diversiteit aan ondernemers in de gemeente Hollands Kroon en nodigt dan ook alle ondernemers uit om deel te nemen op 3 oktober: “Door samen in gesprek te gaan over de problemen en mogelijke risico’s bij ondernemers om de hoek kunnen we serieuze stappen zetten. Het is daarom van belang dat onze leden en andere ondernemers uit Hollands Kroon deelnemen aan de bijeenkomst. Er zijn zorgen onder de doelgroep en 3 oktober biedt de mogelijkheid om samen te werken om iets tegen de risico’s en dreigingen te doen. Het is goed dat ook sectorvertegenwoordigers uit de regio aanwezig zijn”.

Josefien Hofstede van PVONH benadrukt dat deze bijeenkomst een bijzonder karakter heeft in de regio omdat het alle soorten criminaliteit bespreekt voor alle branches en locaties die ze als veiligheidsorganisatie vertegenwoordigt in Noord-Holland: “De aanleiding voor deze bijeenkomst is de groeiende behoefte bij ondernemers en de gemeente Hollands Kroon om risico’s van ondermijnende en cybercriminaliteit te herkennen en te beheersen. Gezien de vele verschillende sectoren in de gemeente, is ervoor gekozen om dit grootschalige evenement te organiseren op 3 oktober. Want alleen door samen te werken, komen we tot een veiliger ondernemersklimaat in Noord-Holland”.

Wanneer: Dinsdag 3 oktober 2023 van 17:00 – 21:00 uur (inclusief gratis kleine warme maaltijd)
Locatie: Veiligheidsgebouw, Medemblikkerweg 4A in Wieringerwerf
Voor meer informatie en aanmelden voor de bijeenkomst bezoek de website www.pvonh.nl/activiteiten

Vorig bericht AFAS Software en Blue Bricks pakken topposities
Volgend artikel NXT Mobility bij TotalEnergies in Heiloo

Nu op WijNoordHolland