Nieuws

Ondernemers Opgelet – Nu ook op afstand een boete in Amsterdam

Geen parkeerplaats vrij. Dan de auto maar even op de stoep...?


Amsterdam – Dat kan een boete opleveren. En voortaan hoeft er geen handhaver meer ter plaatse te komen. Tot het einde van het jaar doen we namelijk een proef met het op afstand uitdelen van boetes.

Foutgeparkeerde auto’s: ze zijn een enorme bron van ergernis voor voetgangers en fietsers. Auto’s die bijvoorbeeld op de stoep geparkeerd staan zorgen vaak voor onveilige situaties. En de schaarse openbare ruimte van Amsterdam wordt zo niet goed gebruikt. Als gemeente krijgen we steeds meer grip op dit probleem. Foutparkeerders kunnen nu ook op afstand een boete krijgen.

Scanauto

Er rijden speciale auto’s door de stad die kentekens scannen. Alle parkeervakken in Amsterdam waar je voor moet betalen, staan in een computersysteem. Daarin wordt gekeken of er daadwerkelijk is betaald voor de geparkeerde auto.

Meteen een boete

Het kenteken van een auto die foutgeparkeerd staat wordt ook gescand. Daarna bekijkt iemand op kantoor de situatie op de computer. Dat gebeurt al sinds 1 oktober 2017. Nieuw is dat de medewerker nu meteen een boete kan opleggen voor foutparkeren. Het afgelopen jaar moest er nog een handhaver naar de auto gaan om een bon uit te schrijven. Vaak was de foutparkeerder dan alweer weg.

Dus ondernemers opgelet en zelfs niet meer kort op de stoep in Amsterdam!

Vorig bericht Maar liefst vijf winnaars Social Impact Lab 2018
Volgend artikel Uipkes Houten Vloeren opent nieuwe showroom in Het Arsenaal (Naarden-Vesting)

Nu op WijNoordHolland