Ondernemen

Ondernemers in Schagen getoetst op toegankelijkheid

Het project ‘MKB Toegankelijke Route’ stimuleert ondernemers om toegankelijk te ondernemen

Ondernemers in Schagen getoetst op toegankelijkheid

Schagen,
Het project ‘MKB Toegankelijke Route’ stimuleert ondernemers om toegankelijk te ondernemen en is onderdeel van het programma MKB Toegankelijk van VNO-NCW en MKB-Nederland. Ondernemers in Schagen getoetst op toegankelijkheid. Tijdens de route zijn afgelopen maanden winkelgebieden in verschillende gemeenten getoetst op toegankelijkheid van locaties voor mensen met een beperking. Ook de openbare ruimte is hierin meegenomen.

In gemeente Schagen zijn in totaal 30 ondernemers getoetst op toegankelijkheid, waaronder winkels en horecalocaties. Er zijn 2 bronzen en 3 zilveren keurmerken behaald.

Gratis advies

Door mee te doen aan het project ontvingen de ondernemers gratis advies van een gespecialiseerde inspecteur. Betrokken ondernemersverenigingen, belangenorganisaties en gemeenten zijn enthousiast. Uiteindelijk werkt het project toe naar een compleet en landelijk overzicht van toegankelijke bedrijven zodat iedereen er ongehinderd een dagje op uit kan. Dit overzicht is terug te vinden op www.mkbtoegankelijkeroute.nl.

We hebben de ‘MKB Toegankelijke Route’ in Schagen mooi afgesloten. Wethouder Sigge van der Veek is enthousiast: “we hebben nu een prachtige lokale inclusieagenda liggen”. Onder andere ondernemer Bodine Kooistra (eigenaar Bloem&) heeft het zilveren keurmerk mogen ontvangen.

Vorig bericht Kees de Boekhouder bouwt met Vortex positie uit
Volgend artikel Detailhandel Noord-Holland: Werkgelegenheid toegenomen

Nu op WijNoordHolland