OVERNAME

Oud-directeur Martin Schilder Groep neemt Hoekstra Opleidingen en ANWB Rijopleidingen over

Overname Hoekstra Opleidingen en ANWB Rijopleidingen Alkmaar door Marco Schilder


Alkmaar
Als Marco Schilder in 2014 als oud-directeur van de Martin Schilder Groep een nieuwe weg inslaat als ondernemer, heeft hij nog geen vastomlijnd toekomstplan. Laat staan dat hij voorziet dat hij via de Prisma Advies Groep meerdere ondernemingen van het gerenommeerde Alkmaarse familiebedrijf Hoekstra Opleidingen zal overnemen.
Schilders hart ligt bij mobiliteit, maar dat is nogal een ruim begrip. Hij neemt daarom in 2014 de tijd voor zijn doorstart als ondernemer en oriënteert zich breed op de mogelijkheden, van elektrische fietsen tot carsharing. In diezelfde periode begeleidt Joost Baltus, specialist bedrijfsovernames van de Prisma Advies Groep, namens de familie Hoekstra de verkoop van franchisevestiging Amsterdam van ANWB Rijscholen. Zijn gedachten gaan al gauw richting Marco Schilder en hij gooit bij hem een balletje op.

Overname ANWB Rijschool Amsterdam

Schilder moet hier even over nadenken, want een rijschool had hij zelf niet direct op het netvlies. Toch doorziet hij snel de potentie van deze bedrijfstak in combinatie met de franchise ANWB. Het onderhandelingstraject wordt gestart, met Martien Hoekstra/Joost Baltus en Schilder tegenover elkaar aan tafel, en in juli 2015 is de overname van ANWB Rijopleidingen Amsterdam een feit. Marco Schilder krijgt de smaak daarna goed te pakken en koopt ook de ANWB-vestigingen Zaandam en Purmerend.

Hoekstra Verkeers- en Beroepsopleidingen op de verlanglijst

In 2018 neemt Marco Schilder contact op met Joost Baltus. ANWB Rijschool Alkmaar, ook ooit in handen van de familie Hoekstra, is hem te koop aangeboden. Of Baltus hem hierbij wil begeleiden. Maar Schilder heeft nog een tweede, zeer verrassende vraag: zou Hoekstra Opleidingen bereid zijn om te praten over verkoop van de onderneming? Voor de goede orde: Hoekstra wordt dan sinds zes jaar geleid door Daniël en Daniëlle Hoekzema, de laatste een telg uit de Hoekstra-familie. Dit jonge koppel heeft net een splinternieuw bedrijfspand neergezet op bedrijventerrein Boekelermeer. Geen logisch moment voor overdracht, lijkt het.

Overnametraject met Prisma Advies en Deijle & Veldt

Joost Baltus legt de vraag voor aan de Hoekzema’s en al rap blijkt dat er van hun kant serieuze interesse is voor het idee. En zo kan het gebeuren dat Schilder en Baltus in de tweede helft van 2018 opnieuw samen aan een onderhandelingstafel plaatsnemen, alleen nu aan dezelfde kant. Een spannend traject volgt, waarbij ook Rob Deijle van accountantskantoor Deijle en Veldt, en Bas Bourgonje, adviseur bedrijfsfinanciering van de Prisma Advies Groep worden betrokken. Een succesvol trio dat Schilder begeleidt waar dat nodig is en hem de ruimte geeft als het kan.

Totaalopleider mobiliteit en veiligheid

Begin 2019 zijn alle hordes genomen en is Marco Schilder de nieuwe eigenaar van zowel ANWB Rijopleidingen Noord Holland BV (Alkmaar/Hoorn en Den Helder) als Hoekstra Opleidingen. Samen met de ANWB-rijscholen die hij al had, bestrijkt hij nu heel Noord-Holland, van Amsterdam tot Den Helder en van Alkmaar tot Hoorn. Daarmee profileert hij zich als totaalopleider op het gebied van mobiliteit en veiligheid, voor particulieren, bedrijven, beroepschauffeurs en opleidingen tot rijinstructeurs. En Schilder zou Schilder niet zijn als hij ook in deze branche en marktgebieden voor de toekomst nog heel veel kansen ziet.


 

Vorig bericht Corbion investeert 30 miljoen euro in uitbreiding melkzuurproductie
Volgend artikel Werkgelegenheid Haarlemmermeer groeit met 5,3%

Nu op WijNoordHolland