Nieuws

Provincie verwacht veel ondernemers die gebruik willen maken van fonds overbruggingskredieten

Voor Noord-Holland komt budget beschikbaar van 20 miljoen tot 25 miljoen euro


Overbruggingskredieten

De provincie Noord-Holland verwacht dat veel ondernemers in Noord-Holland gebruik willen maken van het fonds voor overbruggingskredieten, dat op 7 april is aangekondigd door het Kabinet.

Aanvragen kunnen naar verwachting eind april worden ingediend via een landelijk online loket. Voor Noord-Holland komt een budget beschikbaar van naar inschatting € 20 miljoen tot € 25 miljoen. De provincie wil aanvragen voor overbruggingskredieten snel beoordelen en kredieten zo spoedig mogelijk verstrekken.

In Noord-Holland zijn veel start-ups, scale-ups en andere innovatieve bedrijven die getroffen worden door de coronacrisis. Met het fonds dat nu beschikbaar komt, wordt het ook voor hen mogelijk om een overbruggingskrediet aan te vragen.

De Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) gaan de kredieten verstrekken conform een landelijk uniforme regeling en procedure. Noord-Holland heeft geen ROM maar gaat deze financiering mogelijk maken in samenwerking met Innovatiefonds NH, PDENH, PIM, Ontwikkelingsbedrijf NHN en gemeente Amsterdam. Dit zijn bestaande organisaties die innovatief MKB nu al ondersteunen en veel expertise hebben op het gebied van het beoordelen van financieringsaanvragen en leningenbeheer. De aanmelding van bedrijven bij het fonds verloopt via een landelijk online-loket, dat momenteel wordt opgezet.

Vorig bericht 650 miljoen voor aanvullende maatregelen agrarische sector op noodpakket
Volgend artikel Stadskantoor Alkmaar aangesloten op het warmtenet

Nu op WijNoordHolland