HR

PageGroup lanceert diversiteit en inclusie tools

Handboekje en kalender helpen concrete invulling te geven aan D&I-beleid bedrijven

PageGroup lanceert diversiteit en inclusie tools

Amsterdam,
Vandaag is het Diversity Day, een dag om extra aandacht te vragen voor diversiteit en inclusie (D&I). Uit onderzoek1 onder meer dan 2000 HR professionals blijkt dat diversiteit en inclusie laag op de agenda staat. Het thema  staat nog niet eens in de top 10 van HR-thema’s en wordt vooral ‘afgevinkt’. De belangrijkste drijfveer van organisaties is om op deze manier maatschappelijke verantwoording af te leggen. Om bedrijven te helpen concreet met diversiteit en inclusie aan de slag te gaan, lanceert PageGroup een D&I-handboekje en -kalender.

Weet wat je zegt! handboekje & 365 Dagen Inclusief kalender

Niet alleen in beleidsvoering, maar ook op de werkvloer blijven diversiteit en inclusie een uitdaging. PageGroup bevindt zich middenin het gebied waar dit thema een steeds grotere rol speelt en ziet voor zichzelf een rol weggelegd om actief bij te dragen aan een open, inclusieve en respectvolle (werk)cultuur in ons land. Daarom lanceert de werving- en selectiespecialist twee tools om medewerkers en bedrijven handvatten te bieden op het gebied van diversiteit en inclusie: het ‘Weet wat je zegt!’ handboekje en de 365 Dagen Inclusief kalender.

Ontwikkeling

Het ‘Weet wat je zegt!’ boek is ontwikkeld om inclusief taalgebruik op de werkvloer te stimuleren en dient als hulpmiddel om (ongemakkelijke) situaties te leren herkennen. De tool staat vol voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Daarnaast ontwikkelde PageGroup de 365 Dagen Inclusief kalender. Een D&I kalender om als werkgever en als collega’s aandacht te hebben voor culturele en betekenisvolle dagen die wellicht minder ‘standaard’ lijken, maar daarom niet minder belangrijk zijn.

Joost Fortuin, Senior Managing Director bij PageGroup, vertelt: “Met een nationale, christelijke feestdag als Kerst vinden we het logisch om een kerstpakket van onze werkgever te ontvangen, maar wanneer het Suikerfeest wordt gevierd, is daar nog lang niet zo veel aandacht voor. Dit terwijl dat voor moslims één van de belangrijkste momenten in het jaar is. En zo zijn er nog tal van voorbeelden. Daar kun je als werkgever en als collega het verschil maken. Verzorg een leuke attentie of vraag er eens naar bij diegene voor wie deze dag belangrijk is. Oprechte aandacht wordt gewaardeerd.”

Inclusie begint bij jezelf

PageGroup zet maximaal in op diversiteit en inclusie en richtte al eerder een eigen team op dat werkt aan diversiteit, gelijkheid en inclusie op de werkvloer. Ilze Lamers, HR director en contactpersoon voor het DE&I team bij PageGroup vertelt: “Verschil op de werkvloer verrijkt en wanneer er ruimte is voor elkaar, kan ieder zijn unieke bijdrage leveren zodat je samen, met elkaar een sterk geheel vormt. Een inclusieve werkomgeving wordt niet slechts in de top van een bedrijf besloten of opgelegd, dit doe je met elkaar. Mijn tip aan alle ondernemers, bedrijven, teams en medewerkers? Ga het gesprek aan! Praat met elkaar over wat je belangrijk vindt en spreek je uit. Help anderen door het initiatief te nemen, zo begint inclusie bij jezelf.”

De werving- en selectiespecialist stuurde de tools al proactief naar bedrijven die een voorbeeldfunctie voor de arbeidsmarkt (kunnen) nemen. Het ‘Weet wat je zegt!’ handboekje en de 365 Dagen Inclusief kalender van PageGroup zijn gratis online toegankelijk.

Vorig bericht Verduurzaming van Europese luchtvaart bedreigd
Volgend artikel Bert Stam benoemd als Federation Lead Benelux

Nu op WijNoordHolland