Financieel

Payhawk maakt vliegende start in Nederland

Fintech biedt betaalkaarten in combinatie met financiële software

Payhawk maakt vliegende start in Nederland

Photo: Hristo Borisov (CEO), Nerissa Goedhart (Content Manager Benelux) en Joeri Nanov (Marketing Director Benelux

Amsterdam,
De internationale fintech Payhawk heeft een vliegende start gemaakt in Nederland. Payhawk biedt betaalkaarten in combinatie met financiële software om o.a. zakelijke uitgaven van medewerkers, reiskostenvergoedingen en facturen efficiënt te beheren en te verwerken en opende in september een kantoor in Amsterdam.
Vanuit Amsterdam stuurt Payhawk de activiteiten in de Benelux aan, een belangrijke regio voor de succesvolle unicorn uit Bulgarije. Payhawk biedt klanten  cashback op alle uitgaven via Payhawk’s betaalkaarten tot de hoogte van het abonnement. Er is geen enkele andere aanbieder van vergelijkbare dienstverlening die dit voordeel biedt.

Exact Online

Niet lang na de opening van het kantoor aan de Weesperstraat in Amsterdam introduceerde Payhawk een directe integratie met Exact Online. Daardoor vindt er een naadloze realtime communicatie plaatst tussen Payhawk en Exact Online en kunnen fouten worden voorkomen.
Een maand later volgde de launch van het Solution Partner Programma, waarmee klanten van Payhawk toegang krijgen tot een netwerk van servicepartners die zijn gespecialiseerd in het integreren en customizen van ERP- en HCM-systemen, boekhoudsystemen en andere zakelijke tools. Partners krijgen exclusieve toegang tot Payhawk’s Partner API, sales en technische resources, en incentives voor het delen van leads.

Harvard Business Review

Ook publiceerde Payhawk het rapport `Een financiële functie opbouwen die de bedrijfsstrategie en groei stimuleert´, dat Payhawk schreef in samenwerking met Harvard Business Review Analytic Services. Uit het rapport, waarvoor ruim 200 leidinggevenden zijn ondervraagd, blijkt dat 64% van hen vindt dat financiële afdelingen financiële gegevens moeten analyseren om aanbevelingen te doen voor de bedrijfsstrategie, maar dat 67% zegt dat financiële teams zich vooral concentreren op bonnetjes en uitgaven. Het automatiseren van financiële taken, kan hierbij dus zorgen voor meer controle.

Groei

Na de opening van het kantoor in Amsterdam ervaarde Payhawk een enorm snelle groei: sinds mei dit jaar groeide het personeelsbestand in de Benelux met meer dan 150%. In 2023 staat er ook weer veel op het programma voor Payhawk. Al in het eerste kwartaal van 2023 zal er een waardevolle nieuwe partnership worden geïntroduceerd. Met de opening van het kantoor in New York in september dit jaar, zullen er ook in Amerika stappen worden gemaakt zo verwacht het bedrijf.

Vorig bericht Eenmalige uitkering en 11% loon erbij voor werknemers Schiphol Group
Volgend artikel Kenmerken van een succesvol bedrijf

Nu op WijNoordHolland