Waarderingsactie

PGGM&CO maakt winnaars ‘Zonnetje voor de zorg’ bekend

Janet uit Haarlem wint eretitel 'Zonnetje voor de Zorg' voor haar bijzondere werk

'Zonnetje voor de Zorg'

Haarlem,
De winnaars van de landelijke waarderingsactie voor zorg- en welzijnsmedewerkers ‘Zonnetje voor de Zorg’ van PGGM&CO zijn bekend. Uit maar liefst 4200 nominaties voor Zonnetjes voor de Zorg, heeft een onafhankelijke jury op de Dag van de Zorg dé 12 Zonnetjes voor de Zorg van Nederland gekozen. Daarmee is iedere provincie een Zonnetje voor de Zorg rijker. Zij ontvangen, naast deze bijzondere eretitel, een wellnessbon voor twee voor de welverdiende én nodige ontspanning. 

Voor provincie Noord-Holland is Janet Streefkerk verkozen tot het Zonnetje voor de zorg. Zij werkt als Teammanager Zorgbemiddeling in Purmerend en werd genomineerd als Zonnetje voor de Zorg vanwege haar gewaardeerde werk. Vanmiddag wordt bekend binnen welk team de meeste Zonnetjes voor de Zorg zijn genomineerd. Dat team wint een teamuitje en wordt op locatie verrast.

Bewonderenswaardig

Merlijn Lammersen, manager bij PGGM&CO: “Het is fantastisch om te zien dat er zoveel zorg- en welzijnsmedewerkers zijn voorgedragen als ‘Zonnetje voor de Zorg’. Hun verhalen en bijdrage aan de sector met hun waardevolle werk zijn bewonderenswaardig en inspirerend. Het is mooi dat we hiervoor met onze actie een podium kunnen bieden, werkgevers onze actie ook omarmen en we de winnaars, zoals Janet Streefkerk voor provincie Noord-Holland -op deze Dag van de Zorg- extra in het zonnetje kunnen zetten met de eretitel, een podium voor haar verhaal en een welverdiende wellnessbon voor twee. En natuurlijk dat we vandaag het team met de meeste genomineerde Zonnetjes voor de Zorg mogen verrassen met een teamuitje.”

Dag van de zorg

12 mei is het de Dag van de Zorg (ofwel Dag van de Verpleging). PGGM&CO organiseerde de waarderingsactie ‘Zonnetje voor de Zorg’ dan ook voor alle medewerkers in zorg en welzijn, in aanloop naar deze dag.

Uit het enorme aantal nominaties voor Zonnetje voor de Zorg, koos een onafhankelijke jury na zorgvuldige afweging 12 winnaars. Zij vielen extra op vanwege hun bijzondere bijdrage binnen zorg- en welzijn. Zoals Janet Streefkerk uit Haarlem. “Janet is tijdens en nu ook na de Corona een topper. Zij heeft er voor gezorgd dat wij, ondanks dat wij thuis moesten werken de verbinding hielden met elkaar. Vol enthousiasme hebben we veel contact gehad via Teams maar ook toen het weer mocht in kleine groepjes. Dit moment werd door Janet aangegrepen door coronaproof in kleine groepjes bij haar thuis, op het dakterras te komen barbecueën. Janet is erg druk maar toch altijd bereikbaar voor ons. Wij zijn rijk met zo’n manager”, aldus een collega.

Janet Streefkerk: “Wat een mooi compliment! We hebben een bijzondere periode achter de rug waarin we elkaar minder fysiek konden zien en we als zorg steeds moesten schakelen. Voor mij zijn relaties en resultaten belangrijke waardes in het werk. Goed kijken wat er nodig is en dat vervolgens met elkaar organiseren en structureel samen verbeteren, is mijn dagelijkse werk. Verbinding voelen, elkaar helpen, samen doen en echt oplossingen bieden geeft mij energie. Daar ga je blijkbaar van stralen.”

Vorig bericht Warenhuis TK Maxx opent de deuren op Damrak
Volgend artikel Innovatieve tracking technologie voor sportscholen

Nu op WijNoordHolland