Nieuws

Philips en Teva Nederland werken met ingang van 1 juli samen

Teva Nederland en Philips hebben met ingang van 1 juli 2018 de handen ineen geslagen om patiënten te voorzien van de best mogelijke gezondheidsproducten en -ondersteuning.


HAARLEM - Samen introduceren ze de OptiChamber Diamond: een slim ontworpen voorzetkamer voor effectieve toediening van inhalatiemedicatie.

Philips is wereldleider op de slaap- en beademingsmarkt en biedt innovatieve oplossingen die leiden tot gezondere patiënten, praktijken en bedrijven. Teva is de grootste fabrikant van generieke medicijnen in Nederland en werkt ook aan innovatieve geneesmiddelen die het welzijn van patiënten o.a. in de longzorg verbeteren. De samenwerking is dan ook een logische stap. Zowel Teva als Philips hebben het verbeteren van de gezondheid van mensen altijd hoog in het vaandel staan.

“De OptiChamber Diamond van Philips is een waardevolle toevoeging aan onze respiratoire portfolio”,  zegt Jan-Willem Scheer, hoofd van speciality medicines Teva Benelux & Nordics. “Wij kunnen veel van elkaar leren op het gebied van patiëntgerichte zorg en technologieën.”

OptiChamber Diamond

De OptiChamber Diamond is een antistatische voorzetkamer, die samen met een inhalator wordt gebruikt door patiënten met astma of COPD. Zonder voorzetkamer komt het medicijn vaak niet in de longen maar in mond of keel terecht, omdat de hand-long coördinatie die nodig is om een inhalator correct te gebruiken voor de meeste patiënten moeilijk is. Een voorzetkamer voorkomt deze inhalatiefouten en helpt dat de medicatie daar terecht komt waar het nodig is: in de longen.

De OptiChamber voorzetkamer heeft de volgende kenmerken:

  • Slim ontwerp: compact formaat en verkrijgbaar met afneembaar masker
  • Effectief: zorgt dat de medicatie de longen beter bereikt.1
  • Controleerbaar: een fluittoon en een bewegend luchtklepje geven de patiënt inzicht in de inhalatie.

Vorig bericht Wethouder van Onderwijs reikt diploma's uit aan statushouders
Volgend artikel Een nieuwe fase voor TerraTechnica – Op weg naar een Centre of Expertise

Nu op WijNoordHolland