Nieuws

Pierre Sponselee (Woonwaard) geëerd met ere-insigne in goud van de stad Alkmaar

Pierre Sponselee nam op dinsdag 26 februari afscheid als directeur/bestuurder van Woonwaard.


Alkmaar
Deze week reikte burgemeester Piet Bruinooge het ere-insigne in goud uit aan de heer Pierre Sponselee, tijdens zijn afscheidsreceptie als directeur/ bestuurder van Woonwaard in TAQA Theater De Vest. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de stad Alkmaar en de wijk Overdie in het bijzonder.

Pierre Sponselee nam op dinsdag 26 februari afscheid als directeur/bestuurder van Woonwaard. Gedurende 16 jaar was de heer Sponselee het boegbeeld van Woonwaard en heeft in die rol veel betekend en bereikt voor Alkmaar. Woonwaard verhuurt 14.500 woningen in de regio Alkmaar en staat voor betaalbaar wonen, in een huis dat bij mensen past, in een buurt die hen bevalt, nu en in de toekomst.

Pierre Sponselee vertaalde die visie in een moderne, procesgerichte organisatie en werkte daarbij tevens met huurders en (keten)partners aan maatschappelijke doelen.

De grote kracht van Pierre Sponselee zat in het samenwerken met en verbinden van bewoners en professionals. Met zijn duidelijke visie op volkshuisvesting leverde hij onder andere bij de herstructurering van Overdie een prestatie, die uitsteeg boven zijn functie als directeur/bestuurder van Woonwaard. Zijn inzet, gedrevenheid en talent om mensen te verbinden, speelde een doorslaggevende rol bij de realisatie van het Overdie van nu.

Sinds bijna een jaar was hij voorzitter van de Woningmakers regio Alkmaar, waarbij woningcorporaties, makelaars en bouwbedrijven uit de regio samen met de gemeenten vaart willen maken bij het verlichten van de krapte op de woningmarkt, zodat woningzoekenden een woning kunnen betrekken die bij hun wensen en financiën past.

Op maatschappelijk gebied was Pierre Sponselee ook betrokken bij Alkmaar. Sinds mei 2012 is hij voorzitter/bestuurslid van Stichting De Waaier, een organisatie die bedrijven en maatschappelijke organisaties bij elkaar brengt en matches tot stand brengt.

Verder draagt hij de architectuur een warm hart toe. Als lid van de programmaraad AIA-Alkmaar haalde hij kwalitatief hoogwaardige architectuurlezingen naar Alkmaar en zorgde hij voor een steeds wisselend programma op de Dag van de Architectuur, met onder andere een jaarlijkse architectuurtentoonstelling van een toonaangevende architect. Ook hield het Architectuurcentrum de verkiezing van het mooiste gebouw van Alkmaar en de regio.


 

Vorig bericht Wethouder Economische Zaken op Bedrijventour
Volgend artikel Credion Winnaar van de “Boozt24 Rocket Award Adviseurs”

Nu op WijNoordHolland